Zsírégető kiegészítők

Áttekintés

A zsírégető kiegészítők egy másik lehetséges kiegészítés a megfelelő képzés és táplálkozási program céljaira, hogy elvágják. A zsírégetést elősegítik az energiafelhasználás növelésével és a zsírégető hormonok fokozásával. Bár a megfelelő kiegészítők kiválasztása nehézségekbe ütközik, néhányat a tudomány támogatta hatékony zsírégetőként. Kérjük, forduljon orvosához, mielőtt bármilyen kiegészítést tenne.

CLA

A konjugált linolsav, más néven CLA, egy egészséges zsír, amely ígéretet tett a zsír elleni háború ellen, az “American Journal of Nutrition” 2004. júniusi kiadása szerint. A kutatók dokumentálták a CLA-kiegészítés hatását a testzsír tömegére a túlsúlyos tünetekben. Egy évig tartó vizsgálat során a CLA-t elfogyasztók nagyobb testtömeg-zsírt vesztettek el a placebo csoporthoz képest. A CLA növeli az energiafogyasztást vagy a kalóriaégetést az alanyokban.

leucin

A leucin egyike azon elágazó láncú aminosavaknak, amelyek fontos szerepet játszanak az izomvesztés megelőzésében. A 2006-os “Táplálkozás” -ról beszámolt tanulmányban a diákok vagy a placebót 6 hétig fogyasztották alacsony kalóriatartalmú étrend mellett. A tudósok azt találták, hogy a leucin csoport több testzsírt vesztett el a placebóhoz képest.

kapszinoidok

A capsinoidok, amelyek a chili paprikákban megtalálható vegyületek, pozitív hatással vannak a zsírvesztésre. Az American Journal of Nutrition 2009. januári számában közzétett tanulmányban a 6 mg kapszinoidokat 12 hétig bevitt alanyok nagyobb zsírveszteséggel rendelkeztek, különösen a hasi régióban, a placebóval kezeltekhez képest.

Zöld tea kivonat

A zöld tea kivonat nagy mennyiségű katechint tartalmaz, amelyek antioxidánsok, amelyek fokozzák a zsírégetést. A zöld tea kivonat növeli a zsírégetést két mechanizmuson keresztül, az “American Journal of Nutrition” 1999. decemberi számának megfelelően. Először is növeli az energiaköltségeket. Másodszor, javítja a zsír oxidációját vagy a zsír mennyiségét az üzemanyag számára, gátolja a zsírégető hormon norepinefrin lebomlását. A norepinefrin magasabb szintjei nagyobb zsírégetéssel járnak.