Olyan ételek, amelyek rosszak az ízületi gyulladásban

Áttekintés

Az ízületi gyulladás fájdalmas állapot, amely az ízületek duzzadását okozza. Az ízületi gyulladásnak számos típusa van, mint például a reaktív ízületi gyulladás és a reumás ízületi gyulladás, bár minden formája fájdalmas. A felelős orvos orvosi bizottsága szerint több mint 20 millió amerikai szenved osteoarthritisben és 2 millióan reumatoid artritiszben szenved. Mivel az ízületi gyulladás sok embert érint, a gyógyulás megtalálása nagyon fontos. Jelenleg nincs gyógymód az ízületi gyulladásra, de bizonyos ártalmas ételek elkerülése segíthet csökkenteni a vele járó fájdalmat és gyulladást.

Vaj

Bár sokan nőttek fel azzal a szokással, hogy a kekszből a burgonyára, sőt a zöld zöldségekre is mindent lehúzzanak, az ízületi gyulladásban szenvedő emberek javíthatják a vajbevitel korlátozását. Az arthritis kutatási kampány megállapítja, hogy a túlsúly és az elhízás ronthatja az ízületi gyulladást, mivel az extra súly súlyosbítja az ízületeket. A magas zsírtartalmú élelmiszerek gyakran magasak a kalóriákban és súlygyarapodáshoz vezethetnek. Nem csak a vaj magas a zsírban, de a vaj telített zsírt tartalmaz, ami növelheti a duzzanatot és fájdalmat a szervezetben. Ezért a vajat ízületi gyulladással kell elkerülni.

Marhahús

A húsok, mint a marhahús, az Orvosok Felelős Orvostudományi Bizottsága szerint fokozott gyulladás és ízületi fájdalom kapcsolódtak az ízületi gyulladáshoz. Az ízületi gyulladásban szenvedők általában kevésbé fájdalmat tapasztalnak, ha vegetáriánus étrendre mennek. A marhahús telített zsírt is tartalmaz, ami növelheti a fájdalmat.

Cukorka

Az Arthritis Research Campaign kimondja, hogy a cukros ételeket, mint például a cukorkát, ízületi gyököknek kell enni. Az egyik oka az, hogy a cukorka kalóriát tartalmaz, de nincs rost vagy tápanyag, ezért súlygyarapodáshoz vezethet. A túl sok súly megszerzése súlyosbíthatja az arthritisnek okozott fájdalmat. A felelős orvos orvos bizottsága kijelenti, hogy a cukros ételek, például a cukorka, az egyik leggyakrabban előforduló ízületi fájdalomhoz társuló étel.

paradicsom

A paradicsom nem olyan, amire a legtöbb ember gondolja, fájdalmat okoz. Mivel a paradicsom gyümölcs, nincsenek zsírok vagy telített zsírok. Sajnos az Orvosok Felelős Gyógyszerészeti Testülete kijelenti, hogy a paradicsom az éjszakai növényi csoportban van, és ezek a növények jelenthetik az arthritis fájdalmának egyik legfőbb okát: a ízületi gyulladással rendelkező embernek más paradicsom helyett más gyümölcsöt kell fogyasztania, mint az alma, a körte vagy a zöldség Zöldbab és spenót.