Olyan élelmiszerek, amelyek növelik a tejtermelést szoptatáskor

Áttekintés

Míg a szoptatás egy egyszerű kínálati és keresleti elv alapján működik, néha extra segítségre van szüksége a tejellátáshoz. Néhány gyakori étel segíthet a kínálat óvatos növelésében, ha a baba eléri a növekedési sebességet, ha munkahelyet szivattyúz, vagy ha a baba nem képes szoptatni. Ezek az ételek egészséges, kiegyensúlyozott étrendbe integrálhatók, és sokféle kultúrában hagyományos múltra tekinthetnek vissza.

Zab

A zab az egyik legelterjedtebb laktogén élelmiszer az Egyesült Államokban, bár nincs tudományos bizonyíték arra, hogy segítenek a tejtermelésben. Kelly Bonyata, az International Board Certified Lactation Consultant azt javasolja, hogy a zab támogathatja a laktációt, mivel vasban gazdag, komfort ételek, amelyek lazíthatnak Önt, mert közös tulajdonságokkal rendelkeznek, mint például a lucerna. Fontolja meg, hogy minden nap egy tál zabpehelyet reggelire. Néhány anya általában jótékony hatást fejt ki a zabban általában, beleértve a zabpehely sütiket. A zabnak nincs kedvezőtlen hatása, azonban a cöliákos anyáknak óvatosan kell őket enniük, miután konzultáltunk egy egészségügyi szolgáltatóval.

Zöldségek

Többféle zöldséget hagyományosan a laktáció támogatására használnak. Mind az édeskömény, mind az édesköménymag segíthet a tejtermelés ösztönzésében. A vöröses zöldségek, köztük a cékla, a sárgarépa és a sárgarépa nagy mennyiségű béta-karotint és más kulcsfontosságú ásványi anyagokat kínál a szoptatós anyák számára, javasolja Hilary Jacobson, az “Anya Foods” szerzője. A sötét leveles zöldségek, mint a kékes zöldek, a kelkáposzta és a cukorrépa levelei ásványi anyagokban, kalciumban és vasban gazdagok a szoptatás támogatására és a tejtermelés ösztönzésére. Hozzáadása ezeknek az ételeknek az étrendjéhez fontos tápanyagokat biztosít, és óvatosan növelheti a tejkínálatot.

Árpa

Mint a zab és egyéb teljes kiőrlésű gabonák, az árpa segíthet a tejeskínálat növelésében. Az árpa számos laktogén ital alapja, de forró zselé vagy zabkása is lehet. A kereskedelemben kapható kávé alternatívái gyakran árpákon alapulnak. Ezek közé tartoznak a cikória és a maláta, valamint a tejellátáshoz általában kapcsolódó egyéb élelmiszerek. Teheti az árpa vizet otthon, hogy javítsa a tejeskínálatát, és segít fenntartani a hidratáltságot. Egyszerűen forraljuk az árpát a vízben, majd haladjon át egy szitán. A főzőedényt egész nap meleg vízzel, ha kívánatosan hozzáadjuk az édesköményt vagy a görögszéna gerincét, javasolja Jacobson.