Olyan élelmiszerek, amelyek gátolják a jódot

A szervezetnek szüksége van a jódra, hogy elősegítse a normális pajzsmirigy-aktivitást, írja a Linus Pauling Intézet. Ahhoz, hogy a tiroid hormon, a thyroxin termelődjön, jódot kell kapnia a szervezetben. A pajzsmirigy, a nyakában lévő apró mirigy segít megsegíteni a szervezet minden szervét a tiroxin stimuláló tényezőjével. Ha a pajzsmirigy nehézséget okoz a tiroxin kiválasztásában, a test szervei késedelmet szenvednek funkcióikban. Többek között a pajzsmirigy segít szabályozni az anyagcserét. Bizonyos ételek gátolják a jódfelvétel folyamatát, így kerülni kell őket.

A tápanyagok hiánya hozzájárulhat a pajzsmirigy rossz működéséhez. Azáltal, hogy olyan ételeket fogyaszt, amelyek nem tartalmaznak megfelelő mennyiségű vitamint és ásványi anyagot a tiroxin pajzsmirigy szekréciójának támogatásához, pajzsmirigyük továbbra is lassú lehet és gyenge aktivitása van. A legtöbb feldolgozott élelmiszer, például a dobozos vagy fagyasztott vacsora, nem tartalmaz elegendő tápanyagot és vitamint, hogy segítsen megőrizni a pajzsmirigy egészségét.

A szójababok egészséges választást nyújtanak mindazoknak, akiknek nem kell ivóvizet fogyasztaniuk, vagy tejtermékeket fogyasztaniuk. Önnek lehet allergiája a tejtermékeknek, ezért rendszeresen fogyasztanak szója termékeket. A probléma akkor jelentkezik, ha pajzsmirigyalagos probléma merül fel. A szója izoflavonokat tartalmaz, amelyek általában az ösztrogén hormonok aktivitását imitálják és gátolják a pajzsmirigy aktivitását. Kerülje el a szójabab termékeket, ha diagnosztizált pajzsmirigyproblémája van, javasolja a Linus Pauling Intézet. Találsz szóját a szójatejben, a húspótló anyagokat, a majonézt és a salátaönteteket. Ügyeljen arra, hogy olvassa el az élelmiszer-címkéket a szójadalékokra.

A káposzta, a brokkoli, a spenót, a kelbimbó és a karfiol nagy mennyiségű goitrogént tartalmaz, amely gátolja a jód felvételét. Ha nagy mennyiségű zöldséget eszel, akkor különbséget tesz a pajzsmirigy terápiás funkciójával kapcsolatban, a Natural Endocrine Solutions weboldala szerint. Egy jó módja ezeknek a goitrogéneknek a megszabadulni az, hogy gőzölje az ételét, és győződjön meg róla, hogy teljesen fel van főzve – könnyen villaolható. Ha teljesen elkészültek, ezek a goitrogének már nem élnek az ételben, és akkor élvezhetik őket. Más alacsony gátlórzájú zöldségek közé tartozik a kelkáposzta, a retek és a mustár zöldje.

Az eper és az őszibarack tartalmaz goitrogént. Hasonlóan a fent említett zöldségekhez, ezek a gyümölcsök megzavarják a jód és a pajzsmirigy hormon termelését. & Nbsp; Bár ezek a gyümölcsök tartalmaznak goitrogént, néhány embernek kevés káros hatása van. Más emberek nehezebbnek találják, és a gyümölcsök hatással vannak a pajzsmirigyhormon termelésre. Az őszibarack és a szamóca egyre nehezebbé teszi az előírt hypothyreosis gyógyszerek megfelelő működését, a Natural Endocrine Solutions honlapján.

Áttekintés

Feldolgozott ételek

Termékek a szójával

Bizonyos zöldségek

Őszibarack és eper