Olyan élelmiszerek, amelyek a hajad gyorsan nőnek

Tojás és csirke

Az élelmiszer önmagában nem képes a hajad növekedésére. De a megfelelő táplálkozás javíthatja a hajának erejét és egészségét, ami segíthet abban, hogy teljesebbé és csillogóbbá váljon, és befolyásolhatja annak hosszabb növekedési képességét. A haja belsejéből táplálkozik azáltal, hogy olyan ételeket fogyaszt, amelyek magas fehérjetartalmúak és antioxidánsokban gazdagok, a legjobb módja annak, hogy egészségesebb, hosszabb hajat kapjanak.

Vadon élő lazac

Mivel a haj főleg fehérjéből készül, érdemes enni olyan ételeket, amelyek magas fehérjetartalmúak, például csirke és tojás. Ha vegetáriánusak vagy magas koleszterinszintje van, a tojásfehérje önmagában nagy forrást jelent a fehérjék számára.

mandula

A vadon élő lazac nagy mennyiségben tartalmaz omega-3 zsírsavakat, ami elősegíti a hajszál struktúráját és hidratálását. A friss, vadon élő lazac vagy más, omega-3 zsírsavtartalmú élelmiszerek rendszeres fogyasztása miatt a haj sima, puha és selymes lesz.

Sötétzöld zöldségek

A mandulák sok táplálékot kínálnak. E vitamin, szelén, omega-3 és cink, melyek mindegyike fontos az egészséges fejbőrhez és hosszú, egészséges hajhoz.

Vörös hús

A sötétzöld zöldségek, mint a brokkoli, a káposzta és a spench, gazdag A és C vitaminokban és béta-karotinnal, amelyek segítik a haj erős és egészséges növekedését a haj állapotának javításával és a hajszálak védelmével. A sötétzöld zöldségek szintén jó forrása a vasnak, ami fontos a vegetáriánusok számára, akik nem kapják meg az ásványvizet a vörös húsoktól.

A vörös hús nagy mennyiségű vasat tartalmaz, ami az egészséges hajhoz szükséges. A Cleveland Klinikán végzett vizsgálatban a dermatológusok bebizonyították, hogy a vashiány hajhullást és kopaszodást okozhat, valamint hogy a magasabb vaskorlátú étrend elősegítheti a haj növekedését.