Nyolc olyan körülmény, amelyek a sarok fájdalmát okozzák

Áttekintés

A felnőttek körében a sarok fájdalom a leggyakrabban tapasztalt lábfájdalom. A calcaneus, amely a sarokcsont, a láb legnagyobb csontja. Ez a láb első része, amely a gyaloglás során érintkezik a talajjal. A lábas talpán elhelyezkedő plantar fascia, amely a kötőszövet sávja, és a flexor digitorum brevis izom, amely támogatja az ívet, és lehetővé teszi számunkra, hogy a négy oldalsó lábujjunkat hajlítsuk. A lábujjak mindkét részét érintő feszültség befolyásolja a sarok fájdalmát.

Plantar fasitis

A sövényfájdalom egyik leggyakoribb oka a sarokfájás. A gyomorpanasz gyulladása szúró fájdalmat okoz. A fájdalom általában a nap első lépéseivel fordul elő, és csökken, ahogy a lábizmok rugalmasabbá válnak. Hosszú állóképesség és ülőhelytől az álló pozícióig történő megváltoztatása kiváltja a fájdalmat. A futók, a túlsúlyos emberek, a terhes nők és olyan emberek, akik olyan cipőt viselnek, amelyek nem rendelkeznek megfelelő ívtámogatással, mind veszélyeztetik a növényi fasitis kialakulását.

Tarsalis alagút szindróma

A posterior tibialis ideg kompressziója a tarsalis alagút szindrómát okozza. A tibia ideg lefelé görbül le a lábfej hátuljáról a boka felé. A test ezen része az izmokat, a tibia idegséget és a posterior tibia vénát és az artériát tartalmazza. Az amerikai családi orvos szerint a kompresszió egy lágyszövet tömegéből, egy korábbi törésből származó hegszövetből, egy szomszédos ín gyulladásából vagy a pronáció felől származik.

Az oldalsó plantáris ideg belseje

A laterális planáris ideg a tibia ideg ága. Az ideg belseje fájdalmat okoz a sarokban. Ez a fájdalom a mindennapi aktivitással romlik, és nyugalomban is előfordulhat. Az idegsérülés komplikációja az hasi műtétnek, a terhességnek és a sportolóknak.

Stressz törés a sarokcsonton

A sarokcsont túlzott használata stressz töréshez vezet. Ez a körülmény gyakori a futók és mindazok között, akik a közelmúltban és hirtelen megnövekedtek a mindennapi gyakorlatban vagy tevékenységben. A fájdalom kialakulása fokozatosan és finom, de súlycsökkentő hatással jár.

A Sever-kór a leggyakrabban a fizikailag aktív, 8 és 10 év közötti lányokban és a 10 és 12 év közötti fizikailag aktív fiúknál fordul elő. A korai pubertás során a csontok gyorsabban nőnek, mint az izmok és az inak, és a láb az első testrész, amely teljes méretre nő. Ez alatt az idő alatt az izmok és az inak szorosak és a sarok kevésbé rugalmas. Sérülés a súlyt hordozó tevékenység során a sarokba helyezett túlnyomásból ered, és a sérülés Sever-kórhoz vezet. A Sever-kórhoz társuló sarok fájdalom egy vagy mindkét sarokban előfordulhat, és általában egy új sport vagy új sportszakasz kezdetével jelenik meg, és növekszik a futással vagy az ugrással.

Sever betegsége

A sarokcsúcsok csontos kiálló részei a sarokcsonton. A kalcium-lerakódások akkor keletkeznek, amikor a plantar fascia elhúzza a csontot. A lapos lábbal vagy a feletti lakásokkal, a szokatlanul magas ívekkel és a magas sarkú cipőkkel rendelkező nők hajlamosak a sarokcsapások kialakulására. A környező izomzat és az inak okozta nyomások nyomása fájdalmat okoz.

Heel Spurs

Az Achilles-íngyulladás gyulladásos fájdalmat okoz. Az Achilles-ín, amely a test leghosszabb és legerősebb ínje, a láb hátulján helyezkedik el, és a sarokhoz kapcsolódik. Ez összeköti a lábizmokat a lábfejjel. A gyulladás az ín feszültsége felett áll. Azok az emberek, akik ritkán vagy rosszul kondicionált sportolókkal rendelkeznek, a legnagyobb kockázatot jelentik az Achilles-íngyulladás kialakulásának.

Az Achilles-ín-bursitis akkor jelentkezik, amikor a bursa, amely folyadékkal töltött zsák, a sarok és az Achilles-ín bőrén helyezkedik el, felgyullad. A magas sarkú cipő viselése vagy olyan járás, amely a sarok hátsó részén lévő lágyrészre gyakorolt ​​nyomást gyakorol, burzitist okoz. Kezdetben a sarok hátulján vörös, duzzadt, foltos folt jelenik meg. Ahogy a bursa gyulladása nő, egy vörös tölcsér formálódik, fájdalmat okozva a saroknál és fölött.

Achilles-íngyulladás

Achilles Tendon Bursitis