Lenmagszemű allergiás tünetek

Gastrointestinal Discomfort

A lenmagolaj vagy a Linum usitatissimum eredetileg Egyiptomból származik. A lenmagot évszázadok óta használják gyógyászati ​​és táplálkozási célokra, és úgy tűnik, jól tolerálták az emberek, akiknek kevés jelentett mellékhatása van: A len a legjobb nedves homok-, malom- és agyagos talajokban nő. Az apró, ovális alakú lenmag magok tartalmaznak rostot, fehérjét, lignánt, esszenciális zsírsavakat és olajokat, amelyeket lenmagolajnak vagy lenmagolajnak neveznek. Az embereknek kerülniük kell a lenmagtermékeket, ha allergiásak a lenmagra, a lenmagolajra vagy bármelyik tagjára. A Linaceae vagy Linum növénycsaládok.

Légszomj

Az egész történelem során a lenmagot hasnyálmirigyként használták, amely magas rost- és nyálkahártya-tartalmának köszönhető. A Maryland Egyetem Orvostudományi Centruma szerint ezek az anyagok vízzel kombinálva szétterülnek a székletben, és könnyebben mozognak a gyomor-bélrendszeren keresztül. A lenmagzat hashajtó hatása hasmenést, émelygést és gyomorpanaszokat okozhat, amikor néhány ember, beleértve az embereket is Allergiás a lenre, enni lenmagot vagy lenmagterméket. Ezen allergiás reakciók és tünetek elkerülése érdekében az allergiás, irritábilis bél szindrómában, divertikulitiszben, gyulladásos bélbetegségben, Crohn-betegségben vagy ulceratív vastagbélgyulladásban szenvedő betegeknek nem szabad elfogyasztani a lenmagot, mert a nagy mennyiségű lenmag beadása a bélműködést . A bél vagy a nyelőcső szűkületét okozó betegeknél kerülni kell a lenmagot. A földi lenmag felszívódást okozhat, de általában nem tart sokáig. Több víz ivása megakadályozza, hogy a talajtakaró felduzzadjon, és megakadályozza a torok vagy az emésztőrendszer akadályait.

Vércukor

A lenmagszemű allergiás reakció vagy túladagolás légszomjat, gyors légzést, gyengeséget, nehézségeket okozó gyaloglást, görcsrohajtásokat vagy bénulást okozhat, beszámol az Országos Egészségügyi Intézményeknek a lenmagolaj és a lenmagolaj kutatásának MedlinePlus vizsgálata során.

Vérzés

Figyelmeztetés javasolt azok számára, akik vényköteles gyógyszereket alkalmaznak a vércukorszint szabályozására. Az Országos Egészségügyi Intézmények azt ajánlják, hogy a cukorbetegek különösen körültekintően járjanak el a lenmagban lévő termékek szájon át, részben azért, mert a lenmagban és a lenmagban lévő zsírsavak növelhetik a vércukorszintet.

toxicitás

A lenmag és a lenmag olaj növelheti a vérzés kockázatát, csökkent véralvadást okozva. A Natural Standard Research Collaboration által készített és az Országos Egészségügyi Intézmények által kiadott, bizonyítékokon alapuló monográfia tanácsot ad a vérzési rendellenességekkel küzdő betegeknek, a vérzés kockázatát növelő betegeknek, valamint az orvosi, sebészeti vagy fogászati ​​eljárásokra felkészítő személyeknek nagyon Óvatos a lenmagolaj termékek használatával kapcsolatban. Azok a cukorbetegek, akik antikoagulánsokat vagy vérlemezkék elleni szereket használnak, műtétre vagy vérzési rendellenességre van szükségük, ne használják a lenmagot semmilyen formában anélkül, hogy orvosuk tanácsát és beleegyezését adná.

A nyers lenmag vagy a lenmagnövény-részek – beleértve a nemes lenmagvakat is – fogyasztása növelheti a cianid vérszintjét. Az embereknek nem szabad enni a lenmagot.