Kitartás gyerekeknek

Aerob gyakorlatok

Sok egészséges életmód alakul ki korai életében, és a fizikai aktivitás és a kitartás nem kivétel. Az állóképesség úgy fejlődik ki, ahogyan a gyermekek gyakorolják és növelik a testük által termelt aktivitást, ami erősebb izmokat, kevesebb testzsírt és csökkent cukorbetegség vagy magas vérnyomás kialakulásának esélyét eredményezi. A Kids Health szerint a gyermekeknek legalább 60 perc közepes edzést kell kapniuk a legtöbbet, ha nem minden napot a héten. Ez a fizikai tevékenység a tervezett és a nem tervezett tevékenységek kombinációjának kell lennie. Szerencsére a játékok és a rendszeres játszótéri tevékenységek sok gyermek számára a gyakorlás forrása.

Erőgyakorlatok

A rendszeres aerob gyakorlatok növelik a pulzusszámot és az állóképességet a tüdő erősítésén túl. Egy 1995-ös, a Pediatrics Journal-ban megjelent tanulmány szerint a heti rendszeres testmozgás 12 héten keresztül megnövelte az oxigénfelvétel maximális mértékét az iskolai életkorú gyermekeknél. Gyermekek gyakran aerob testmozgást kapnak játék közben, például tagként vagy ugrókötélként. Egyéb aerobic példák közé tartoznak a kosárlabda, a kerékpározás, a kocogás, a görkorcsolya, a korcsolyázás, a tánc és a futball. Séta vagy biciklizés az iskolába és az iskolából is jó módja az aerob testmozgásnak és a kitartásnak.

Úszás

A gyermekek fokozott kitartást képesek kifejleszteni az erőkifejtésekben való részvétel révén. Bár sok felnőtt erőssége a súlyemelésnek és a dörzsölésnek, a gyerekek tapasztalhatnak mindennapi játékok otthon vagy az iskolai játszótéren. A majombárok mögött, a játékstruktúrákon vagy fákon mászva, a barátaikkal vagy testvérekkel játékosan birkózva az izmokat a karok, a lábak és a has.

Az úszás hatékony módja az állóképesség megteremtésének, a Kids Exercise szerint. Úszni órák, vagy egyszerűen csak játszani egy úszómedencében kínálnak aerob és erő építő tevékenységet, amely kevesebb erőfeszítést igényel, mint a szárazföldön végzett tevékenységek. Ez azért van, mert a testmozgásokat támogató víz felhajtóereje miatt a gyermekek különösen jó edzést végeznek olyan körülmények között, amelyek nehezebbé teszik a többi gyakorlatot, például a fiatal artritiszt, az elhízást vagy az asztmát.