Jó vitaminok száraz hajra

Áttekintés

A száraz haj túl kevés olajjal és nedvességgel rendelkezik ahhoz, hogy fenntartsa normális egészségi állapotát és textúráját. A száraz hajat enyhíteni lehet kevesebb mosás, klímaberendezések és a hajszárítók és styling termékek használatának megszüntetése a MedlinePlus szerint. Forduljon orvosához száraz hajra, ha nem javul, ha hajhullást vagy száraz hajat szokatlan tünetek kísérnek, mert komolyabb oka lehet. Továbbá javíthatja étrendi döntéseit, és táplálékkiegészítőkkel egészítheti ki a hajának egészségét.

A-vitamin

A száraz haj az A-vitamin hiányának tünete, a University of Pittsburgh Medical Center szerint. Az A-vitamin támogatja a keratin funkcióját, a fehérjét a hajban. Az étrend-kiegészítők kiegészítése vagy az A-vitamin táplálékforrásainak hozzáadása javíthatja száraz hajának állapotát. Az A-vitamin biztonságosabb formája a béta karotin, amelyet a szervezetben A-vitaminvá alakítanak át. Azonban vegye be az A-vitamint, ha rossz a májfunkciója, tanácsolja Phyllis A. Balch táplálkozási szakembernek, a “Táplálkozási gyógyszerekre vonatkozó recept” -nek. Az A-vitamin táplálékforrásai közé tartozik a máj, tojás, édesburgonya, káposzta, paradicsom, narancs és papaya.

Biotin

A B-7-vitamin vagy a biotin a vitaminok B-családjának tagja. Ez a vitamin elengedhetetlen az élelmiszerek anyagcseréjéhez, amelyek táplálékot biztosítanak a normál haj egészségének. A száraz haj a biotinhiány tünete, mondja Dr. Andrew Weil, az egészségügyi szakértő szerint. Azt ajánlja, hogy vegyen egy B komplex kiegészítést, amely 50 mcg biotint és a többi fontos B-vitamint tartalmaz. A biotin élelmiszerek forrásai közé tartozik a sörélesztő, a kukorica, a tojás, a brokkoli, a karfiol, a szója, a búzakorpa, a hal, a hüvelyesek és a gombák.

E-vitamin

Az E-vitamin kiegészítők enyhíthetik a száraz hajat. A vitamin két módon működik. Csökkenti a thrombocyta aggregációt és javítja a vér áramlását a fejbőrön, ami táplálja a táplálékot és oxigént, amely támogatja a haj egészségét. Az E-vitamin magas antioxidánsokat tartalmaz, amelyek semlegesítik a szabad gyököket és toxinokat, amelyek zavarják a haj egészségét. A Balch azt javasolja, hogy 200 NE E-vitamint vegyen be naponta a d-alfa-tokoferol formában. Az E vitamin táplálékforrásai közé tartoznak a szójabab, a búzacsíra, a diófélék, a magok és a növényi olajok.