Jó szervezési készség a munkaerő erejéig

Áttekintés

A munkakeresés során a kérdezője valószínűleg megkéri, hogy ossza meg a legnagyobb erőt. Ez a kérdés remek alkalmat ad arra, hogy lenyűgözze potenciális munkáltatóját. Annak megállapítása, hogy jó szervezési készsége van, számos jó válasz közül választhat. Miközben a szervezet általában segíteni fog sikerrel minden munkát, erre a kérdésre válaszolnia kell egy olyan szervezeti képességgel, amely illeszkedik ahhoz a pozícióhoz, amelyhez interjút folytat.

Idő beosztás

Ha a munkaköri pozíció megköveteli az önálló munkavégzés képességét, a kiváló időgazdálkodási készségek szükségszerűek. Adja meg interjúvivőinek az időzítéshez használt eszközök ütemezését és tervezését. Tájékoztassa, hogyan kezelte a megszakításokat és a módjait, hogy több feladatot kapjon a rendelkezésre álló idő maximalizálása érdekében.

Nyilvántartás

Az erős nyilvántartási képesség létfontosságú a területeken, például a pénzügyekben, az emberi erőforrásokban és a jogi osztályokon belüli pozíciók tekintetében. Képesnek kell lennie arra, hogy leírja azokat a rendszereket és módszereket, amelyeket a múltban használ, hogy rendben tartsa az ügyeket. Ha át kellett szerveznie egy régi rendszert, ossza meg a lépéseket, amelyekkel vállalta, hogy újítsa meg.

Adatgyűjtés és tolmácsolás

Egyes szakmáknak meg kell követelniük az adatok összegyűjtését és értelmezését, például a karriereket az orvostudományban vagy a kutatásban. Az interjú során magyarázza el a részletes információk összegyűjtésére használt technikákat. Röviden átmegy a folyamat során az adatok összeállításához és elemzéséhez. Ossza meg az Ön által készített jelentésekben kapott pozitív visszajelzést.

fontossági sorrendbe

A legtöbb karrier több feladattal és feladattal rendelkező munkahelyet foglal magában. Beszélnie kell, hogyan értékelheti mindent, amit meg kell tennie, és prioritást kell adnia, hogy először kezelje a legfontosabb funkciókat. Ossza meg egy példát arra, hogy hogyan sikerült elérnie a határidőt szélsőséges körülmények között, például rendszerhiba vagy a munkatárs váratlan hiánya miatt.