Játékokat játszani a mentális betegség betegek

Szociális interakció játékok

A kognitív kármentesítés terén a vezetők szerint a mentális betegségek leginkább károsító mellékhatásai közé tartozik a memória, a figyelem, a problémamegoldó készségek és a motor sebessége területeinek kognitív hanyatlása. A mentálisan beteg egyéneknek is nehézségei vannak a társadalmi interakcióban, amelyről kimutatták, hogy elengedhetetlen az általános jóléthez. A játékok nem csak szórakoztató módon járulnak hozzá a betegekhez, de ha gondosan választják őket, lényegesen növelhetik funkcionális képességeiket. Mint minden kezelési terv esetében, fontos, hogy megkérdőjelezzék a pácienst, anélkül, hogy növelnék a frusztrációjukat.

Memória és figyelem Játékok

A társas interakciós játékok és tevékenységek a szocializáció fontos jellemzőit foglalják magukban, például a szemkontaktus fenntartása, a párbeszéd megadása és bevonása, a megfelelő test távolsága, a hallgatói készségek és a megfelelő üdvözlések és elhagyó megjegyzések. A játékhoz alkalmazható játékok közé tartoznak a szerepjáték rövid forgatókönyvei, rövid játékaik vagy történeteik, csoportos hangok, amelyeknek két vagy több embernek egymással kell kölcsönhatniuk, hogy mindennapos jelenetet, vagy egy tévéműsor vagy -filmet címezzenek, vagy Ilyen típusú témákat tartalmazó társasjátékok.

Problémamegoldó játékok és tevékenységek

Számos társasjáték és kártyajáték segíthet a memória és a figyelemfelkeltés fejlesztésében. A játék A memória különösen jó, mint a Go Fish. Az Uno magába foglalja a memória és a figyelmet, és az Eye-Spy figyelmet igényel. Az ábécé játék használata a helyiségben található elemekkel jó módja annak, hogy erősítsük meg, hogy az emlékezet milyen előnyökkel jár az ismétléssel. Ez a játék megköveteli, hogy egy embercsoport menjen el ahhoz, hogy az első személy találjon valamit a szobában, ami az “A.” betűvel kezdődik. A második személy megismétli az “A” szót és hozzáad egy “B” szót. A játék folytatódik a körön belül, minden egyes személy megismétli az objektumokat minden egyes betű előtt, mielőtt a jelenlegi betűnek megfelelő objektumot hozzáadna. Fontos, hogy tárgyakat vegyünk fel a szobába, hogy az emberek megnézhessék emlékezetüket.

Számos számítógépes játék kiváló megoldást kínál a problémamegoldó készségek gyakorlására. Sajnos néhány páciensbeállítás nem fér hozzá a számítógépekhez, vagy nem elegendő felügyeletet biztosít minden beteg számára a számítógép használatához. A rejtvények készítése egy csoportos környezetben egy másik módja a problémamegoldás és a motoros készségek fejlesztésének. Segítenek más tevékenységeknek is, mint például a receptek megismerése és az összetevők különböző vendégek számára történő mérése, illetve a születésnapi parti tervezésének lépései. A páciensek sok problémamegoldó tevékenységet hozhatnak létre. A csoportvezetőknek minden bizonnyal fel kell kérniük a tagokat, hogy milyen napi tevékenységekkel szembesülnek, akkor a megoldások szerepet játszhatnak a szerepjáték révén.