Influenzaszerű tünetek jelentkeztek az első trimeszterben

Áttekintés

Az influenza, más néven influenza, egy nagyon fertőző légzőszervi megbetegedés, amely tünetmentesen vagy köhögéssel terjedhet személyenként. Az is előfordulhat, hogy megérinti a tárgy felületét, amelyet egy fertőzött személy megérintett vagy tüsszentett. Az influenza terhesség alatt veszélyes, különösen az első trimeszterben. Az Egyesült Államok Betegségmegelőzési és Megelőzési Központja (CDC) azt ajánlja, hogy az influenza elleni influenza vakcina további védelmet kapjon az influenzavírus alatt teherbe eső nők számára. Számos influenzaszerű tünet jelentkezhet az első trimeszterben.

Láz és fejfájás

A láz és a fejfájás az influenza gyakori tünetei. A láz az egész terhesség alatt egészségtelen a magzat számára, de a magas láz az első trimeszterben feltehetően felelős bizonyos születési rendellenességekért, beleértve az agy és a gerincfejlődés problémáit is, jelentette be a BabyMed. A láz dehidrációhoz is vezethet. Ha terhes vagy lázas, vagyis 100,5 fok feletti testhőmérsékletet alakít ki, az orvos javasolhat rendszeres erősségű acetaminophenet az alacsonyabb láz csökkentésére, a fejfájás csökkentésére és a testvérzés csökkentésére. Növelheti a folyadék bevitelét a víz és a tiszta folyadékok csökkentése érdekében a kiszáradás veszélye is hasznosnak bizonyulhat. Ha a láz nem reagál a gyógyszerre, forduljon a szülészeti szolgáltatóhoz.

Fájdalmas torok és köhögés

Előfordulhat, hogy az első trimeszterben influenzavírussal fertőződött a torokfájás és köhögés. A meleg, koffeinmentes tea, a méz és a citrom, a torokgyors cukorkák és az acetaminofén segíthet a torokfájás enyhítésében. Ha súlyos köhögés alakul ki, győződjön meg róla, hogy a magzatot védi a méh belsejében – nem okozhat olyan erős köhögést, amely miatt elszalasztaná vagy megy a munkájába – mondja a BabyMed. Az orvos javasolhatja a köhögés elleni gyógyszereket, amelyek biztonságosak az első trimeszterben. A nedvesítő és a torokos cukorkák használata segíthet a köhögés enyhítésében. Ha a köhögéshez zöld vagy sárga nyálkahártya kapcsolódik, akkor fertőzést kell szedni, amelyet kezelni kell. Az értékeléshez forduljon egészségügyi szolgáltatójához.

Fonnyadt vagy puha orr

Dimes márciusában a csepegő vagy fülledt orr a terhesség alatt az influenza tünete. Az első trimeszterben számos természetes gyógymód megpróbálkozik. Egy párásító vagy meleg, párás zuhany használata segíthet az orrdugulás enyhítésében. A só orrspray, cseppek vagy mosás hasznos lehet az orrjáratok tisztításában. Az alvás, amely egy párnára támaszkodik, függőleges helyzetben segít a szinusz üregeinek elvezetésében. Az over-the-counter dekongestánsokat és az antihisztaminokat az első trimeszterben kerülni kell. Ha elviselhetetlen orrdugulást okoz, forduljon a szülészhez további kezelési lehetőségekhez.