Illóolajok, amelyek természetesen taszítják a bolhákat és kullancsokat

Áttekintés

Az illóolajok használata a bolhák és a kullancsok visszaszorításához segít megszüntetni az Ön és családja által veszélyeztetett vegyszerek mennyiségét. Egyes botanikai olajok közvetlen bőrkontaktusra alkalmasak, míg mások a legjobban ruházaton vagy szőnyegek és párnák alatt permetezik. Óvatosan járjon el, ha illóolajokat használ, különösen a gyermekek és a terhes nők körében. Ne feledje, hogy a szövetségi ügynökségek nem hivatalosan fontolóra veszik az illóolajok hosszú élettartamát, vagy erős védelmet nyújtanak a rovarok ellen, mint a DEET (N, N-dietil-m-toluamid).

Levendula

Az édes illatú, minden célra használt rovarriasztó, levendula illóolaj a közelmúltban végzett vizsgálatokban jól teljesített, mint egy kullancs elrettentő és egy módja annak, hogy megakadályozzák a kullancsokat a keltetésből. Emellett az Ohio State University azt javasolja, hogy irányítsák a bolhákat. Termelők gőz-desztillálják a virágzó hegyek a gyógynövény Lavendula officinalisto szerezni az olajat. Használja a levendulát szappanok, krémek, spray repellensek, potpourris és alatt párnák és szőnyegek. Egy 2007-es dél-afrikai tanulmány szerint a hígított levendula 10-20 százalékos levendulát tartalmazó formulák jól mesterséges DEET (N, N-dietil-m-toluamid) spray-kkel összehasonlítva jól kúszásgátló hatásúak.

Csombormenta

A Pennyroyal, a menta család tagja, egy hagyományos bolha-visszataszító. Herbalist Jeanne Rose szerint az amerikai pennyroyal fajok, a Hedeoma pulegioides és az Európai Mentha pulegium hatékony illóolajokat is termelnek. Meghintjük a pennyroyal olajat a párnák, szőnyegek és kisállat ágyak között az otthonban, de ne adjuk hozzá a bőrápolókhoz vagy a kedvtelésből tartott szőrméhez. A “Herb Companion” magazin megjegyzi, hogy a gyógynövénynek a bolha-visszataszító hatása legalább az első századig megmarad. Vegyük figyelembe mind a szárított pennyroyal levéleket, mind a pennyroyal illóolajat a rovarirtó szerek formuláihoz, talán az édes illatú, margarétaszerű fűszeres fleabane-szel.

Citromfű

Rose a citromfű illóolaját természetes bolha és kullancssörgőként ajánlja. Az olaj a trópusi citromfű növény Cymbopogon citrátokból származik. Egy kapcsolódó faj, a citronella-fű, szintén elhomályosítja a bolhákat, az Ohio State University szerint. A citromfűolaj kellemes citrus illatot tartalmaz, és az olajos fokhagymák és bőrelváltozások szabályozására is alkalmas, így alkalmasak testápoló, spray, szappan és sampon készítményekre.

Eukaliptusz

Az Ohio Állami Egyetem azt javasolja, hogy az eukaliptuszolajat bolha-visszataszítónak használják. Az olaj az ausztrál Eucalptus fajok különböző fáiból származik. Rose azt javasolja, hogy párosítsuk a citronellaolajjal, mint minden rendeltetésellenes programhiba. Teszteljük önmagában, vagy citromellával, ápolással vagy permetezzük a bőrt, de óvatosan járjunk a háziállatok körül.

A “Herb Companion” magazin terméke a természetes hibakezeléshez citromolajat tartalmaz, a citromok bőréből. A citrom illóolaj tartalmazza a vegyület limolént, amely különösen hatásosnak bizonyul a bolhákkal szemben, amelyek a macskákat elrontják. Meghintjük az olajat az otthon környékén, beleértve a potpourri tálakat, párnák alatt és kiságyak alatt, de ne adjunk hozzá közvetlenül a kedvtelésből tartott szőrzethez. Az olaj biztonságos, hígított formában alkalmazható humán spray-k, folyadékok és szappanok számára, de az UV-sugárzás hatására a bőr még sebezhetőbbé válhat.

Citrom