Illóolajok a bőr és a scab gyógyulásához

Áttekintés

Számos körülmény szétszakíthatja a bőrt, ami megfertőződést okozhat, beleértve a kopás, a laceráció és a hólyagképződést. A pattanás a gyógyulási folyamat normális része, és a helyén kell maradnia, amíg természetesen nem esik le. Valerie Ann Worwood, a “The Essential Oils & Aromatherapy” című könyv szerzője számos esszenciális olajat ajánl, hogy segítse a gyógyulási folyamatot. Az illóolajok lehetnek maró hatásúak és soha nem szabad közvetlenül a bőrre alkalmazni. Hígítsa az illóolajokat egy másik olajjal, például az E-vitaminnal vagy a szőlőmaggal.

Olajok a kopásra

A kopás akkor következik be, amikor a súrlódás megszünteti a bőr felső rétegét. A kopott térd és a kötél égési sérülései gyakoriak. A kopás nem vérzik, de gyakran vöröshajúvá válik és gyulladt, és a seb felborulhat gyógyulás közben. Worwood azt javasolja, hogy a teafaj és a piros kakukkfű olaj keverékét használják az ilyen típusú sebeknél. Add hozzá a tömjén, mirha és levendula a keverékhez.

Olajok a tépésekhez

A szakadások, más néven vágások, mélységben különböznek a legfelső rétegtől, mint a papírvágásnál, mélyebbre, mint egy késsel végzett vágásnál. A vágás a mélységtől függően nem válthat ki vagy nyírhat, például egy papír vágással levágott felület nagyon kicsi vagy egyáltalán nem szűnik meg. Worwood azt javasolja, hogy a levendula, a teafa és a ciprusolaj keverékét ilyen típusú sebekre alkalmazzák. Azt is javasolja, hogy hozzáadjam a mirh, a rózsát és a pálma rosa-t a keverékhez.

Olajok kontúziókhoz

A zúzódások, amelyeket zúzódásoknak is neveznek, olyan tompa trauma következményei, amelyek károsítják az ereket és a lágy szöveteket a bőr alá, miközben érintetlenül hagyják. A dörzsölés nem vérezni vagy szétzúzni, de megduzzadhatnak, és elszíneződnek a bőrön. A Worwood azt javasolja, hogy kamilla, geránium és levendulaolaj kombinációját alkalmazzák ezekre a sebekre.

Olajok égésekhez és hólyagokhoz

Bliszterek akkor fordulnak elő, amikor a bőr felső rétege elszakad az alsó rétegektől. Ez gyakran előfordul súrlódással, például a rosszul illeszkedő cipő miatt. Bliszterek égési sérülésekkel és környezeti irritáló hatásúak is lehetnek. A buborékok a folyadék felszínét képezik a bőr felszínén. Ha a buborék sértetlen marad, a buborékfólia nem fog vérzést okozni, vagy nem alakul ki szivárgás. Ha a buborék megtörik, akkor egy tiszta folyadék nyúlik ki a nyílástól, és az alatta lévő bőr gyengéd lesz. A burst buborékfólia felborulhat, vagy a kitett bőr egyszerűen gyógyulhat a buborék mélységétől függően. Worwood azt javasolja, hogy gerániumot használjon a hólyagok és a levendula égetésére.