Gyümölcsök és zöldségek egészséges idegek és izmok számára

Áttekintés

A gyümölcsökben és zöldségekben lévő vitaminok és ásványi anyagok elősegítik az idegek és az izomszövet megfelelő fejlődését. A zöldségek fogyasztása segít az izmok és az idegek egészségének megőrzésében, megerősítésében és megőrzésében. Mind a friss, mind a fagyasztott zöldségek egészségügyi előnyökkel járnak. Élvezze a különböző gyümölcsöket és zöldségeket naponta az optimális egészség érdekében, és ajánlja a Centers for Disease Control és Prevention.

Citrusfélék

A dúsított narancslé és a grapefruit juice megtalálható folsav alapvető fontosságú a szövetek fejlődéséhez. A megerősített gyümölcslevek tartalmazhatnak kalciumot is, amely szerepet játszik az izomösszehúzódásban és segít az idegek megfelelő működésében. A citrusfélék szintén jó forrás a C-vitamin, amely elősegíti a sebgyógyulást.

banán

A banán káliumot biztosít, ami segít az izmainak összehúzódásában. A kálium fontos az idegrendszer egészségének szempontjából is. A banán szintén jó forrás a B6-ban.

Cruciferous Vegetables

A keresztesvirágú zöldségek, mint például a brokkoli, a karfiol és a brüsszel kelbimbó B6-vitamint tartalmaznak, fontosak a megfelelő idegi működéshez. A keresztesvirágú zöldségek szintén jó növényi kalciumforrás. Calcium szükséges a megfelelő ideg- és izomfunkcióhoz.

Leveles zöldségek

A sötétzöld leveles zöldségek, pl. A spenót, a kelkáposzta és a cseresznye a magnézium néhány növényi forrása. A szervezet magnéziumot használ, hogy oxigént szállítson az izmok és idegek számára, hogy megfelelően működjenek. A leveles zöldségek szintén tartalmaznak folsavat és kalciumot.

A burgonya káliumot biztosít, melyet a szervezetnek szüksége van az Ön idegeitől a test más részeire történő jelek megfelelő továbbítására. A kálium szerepet játszik az izomösszehúzódásban is. A burgonya B6-ot is tartalmaz az idegműködéshez.

Krumplik