Gyümölcsök, amelyek sebeket gyógyítanak

Citromok, limesek és narancsok

A Michigan-i Egyetem kutatói szerint a magas antioxidánsok, tápanyagok és vitaminok gyümölcsei segítenek a sebek gyógyulásában. A fitokemikáliák például segítenek megóvni a szervezetet a betegségektől, miközben lerövidítik a helyreállítási időt. Egy adag gyümölcs több mint 100 növényi vegyszert tartalmaz a fontos tápanyagok és vitaminok mellett. A specifikus gyümölcsfajták megemésztése elősegíti a gyógyulási folyamatot a szükséges gyógyszerkészítmények gyors gyógyulása érdekében.

Almák

A citromok, a limes és a narancs rendkívül magas a C-vitaminban, ami az Országos Egészségügyi Intézmények szerint elengedhetetlen a sebek gyógyításához. A C-vitamin olyan antioxidáns, amely megakadályozza a szabad gyökök által okozott károkat – az élelmiszer energiatermelésből származó melléktermékeit. Ezenkívül a fogak és a csontok javításáért és karbantartásáért is felelős. Az emberi szervezet nem tárolja vagy hozza létre ezt a vitamint önmagában, ezért nagyon fontos, hogy rendszeresen fogyasztanak citromot, limeset és narancsot, mivel ezek a legmagasabb C-vitamin koncentrációjú gyümölcsök. A citromok és a limes a bőrét tartalmazza a limonint És a limonén, amelyek gátolják a sejtkárosodást. Vegye fontolóra e gyümölcsök szeszélyességét az italokhoz vagy salátákhoz, hogy javítsa a gyógyulási arányokat.

Az avokádó

Az alma magas A-vitamint tartalmaz, amely segít az egészséges fogak, szövetek, nyálkahártyák és bőr megőrzésében és fenntartásában. Emellett az alma vírusellenes tulajdonságokkal rendelkezik a fertőzés és a gyógyulás megelőzésére. Egy újabb Illinois-i Egyetem tanulmánya szerint az almaellenes gyulladáscsökkentő fehérje, az interleukin-4, a fertőzések során nyugtató agitált sejtekben segíti a szervezetet. Az oldható rost és az A-vitamin kombináció fokozza az immunrendszert, és ösztönzi a helyreállítást.

A Centers for Disease Control és megelőzés támogatja az avokádókat az egészséges táplálkozás részeként. Az avokádókat a C-vitamin, a rost, a magnézium és legfőképpen az E-vitamin kiváltja. Az E-vitamin hatékony antioxidáns, amely megakadályozza a sejtszövet degenerálódását. Érdekebben azonban az E-vitamin alkalmazása mind táplálék, mind helyi hatóanyagok segítségével. E-vitamin alkalmazása a hegeken serkenti a bőrfiatalítást és csökkenti a gyógyulási sebek által hagyott hegek megjelenését.