Gyógynövényes alvási jogorvoslatok csecsemők számára

Áttekintés

A csecsemők alvásba helyezése új kihívásokat jelent az új és a veterán szülők számára egyaránt. Bizonyos esetekben a gyógynövényes alvási jogorvoslat segíthet a kis embernek, hogy gyorsabban bólintson. Biztonsági elővigyázatosságként ne használjon gyógynövényes alvási jogorvoslatokat 6 hónaposnál fiatalabb csecsemőknél. Függetlenül attól, hogy milyen enyhe, úgy gondolja, hogy egy gyógynövény lehet, mindig beszéljen gyermekorvosával, mielőtt bármilyen gyógynövény alvási segédanyagot adna a gyermeknek, még azoknak is, akiket biztonságosnak tartanak a felnőttek számára.

Levendula

Az aromás levendulájú virágokból kivont illóolaj gyakran az álmatlanság kezelésére és alvás elősegítésére szolgál minden korosztály számára, beleértve a csecsemőket is. Dr. James Duke, nyugalmazott amerikai mezőgazdasági minisztérium és a “The Green Pharmacy Herbal Handbook” szerzője szerint a levendulaolaj fitokémiai termékei, köztük a linalilalkohol és a linalool, a gyógynövény nyugtató hatását tükrözik. Aludni a bababan az illóolajoknak egy esti fürdőbe való hozzáadásával. Bár az illóolaj egyetlen cseppjét közvetlenül a baba fürdővízébe helyezheti, a legegyszerűbb és legbiztonságosabb lehetőség a bébi fürdő termékek megvásárlása, amelyek a levendulát az összetevők közé sorolják. Sok szülő úgy dönt, hogy lemond a levendula fürdőről levenduláns illatú masszázsra a fürdés ideje után, egy bébi krémet vagy bébiolajat, amely levendulát tartalmaz. Van esély arra, hogy a baba akkor is allergiás lehet a levendulára, ha helyileg alkalmazzák. Mivel egy csecsemő nem tud beszélni, figyelmet kell fordítania a kényelmetlenség jeleire. A levendula allergiás tünetek közé tartozik a fejfájás, émelygés, hányás és hidegrázás a University of Maryland Medical Center szerint. Ha a baba bármilyen szokatlan tünetet észlel, azonnal le kell állnia, és haladéktalanul forduljon orvoshoz.

Kamilla

A gyógynövények gyakran javasolják a kamillát, mint biztonságos növényi alvást segítő csecsemőknek. A kamilla számos természetes eredetű kémiai vegyületet tartalmaz, de az egyik, amely elsősorban azért felelős, hogy könnyedén megkönnyítse a kis embert az álomvilág felé, a flavanoid apigenin, írja Anne McIntyre, az Orvosi Gyógynövény Intézet munkatársa és a “Herbal Treatment “Ez a százszorszépszerű növény különböző formákban kapható, ideértve a helyi kenőcsöt, a szárított virágokat, a folyadékkivonatot és a tealeveket. Ragadja meg a helyi kenőcsöt, amelyet gyakran hozzáad a bébi folyadékhoz – levendulával együtt – vagy adj hozzá néhány csepp folyékony kivonatot a baba fürdővízéhez. Beszéljen orvosával azzal a lehetőséggel, hogy gyermeke egy enyhe kamilla-teát adjon, vagy gondoljon arra, hogy maga is magával szívja a teát, és ha a szoptatás során a kamillát alvásnövelő előnyei áthaladnak a csecsemőre. Vigyázz a kamilla allergia jeleire a babádnál. A tünetek közé tartozik a viszkető bőr és bőrkiütések, légzési problémák és torokduzzanat, amely végzetes lehet, az American Cancer Society szerint. Vigyázzon a sürgősségi orvosi ellátásra, ha szokatlan jeleket észlel a baba alatt.

Citrombalzsam

Erős citrom illata, citromfű, vagy méhészeti balzsam ismerete, egy különálló gyógynövény, amely a menta családjához tartozik. A levél a növényi gyógyszerekhez használt növény része. Dr. Duke szerint a citromfürtös kémiai vegyületek, amelyeket terpénekként ismerünk, pihentető hatással rendelkeznek, amely segíthet az alvás kiváltásában. Mint a kamilla, a citromfű is apigenint tartalmaz. Általánosságban a citromfűleg a leginkább akkor működik együtt, ha más, az alvást elősegítő gyógynövényekkel együtt használják, ezért keressen olyan krémeket, amelyek kamillát vagy levendert is tartalmaznak, ha masszázst kíván használni, hogy ösztönözze a baba alvását. Egy másik közös lehetőség az, hogy több csepp citromos balzsam illóolajat helyezz el a kis fürdőn. Tartsa szemmel a hirtelen változásokat a baba viselkedése, amikor citromfűzel. Ha allergiás reakciót észlel, például a bőrpír, duzzanat vagy légzési nehézség, sürgősségi orvosi ellátást kér.