Gyógynövények, hogy megszabaduljon a gáz és a puffadás

Áttekintés

A gáz az emésztőcsatornában levő levegő által okozott tünet, míg a puffadás a has nagyításának vagy duzzadásának a jele. Ezek a gyakori emésztési tünetek gyakran együtt fordulnak elő, ami bélrázást és kellemetlenségeket okoz. Számos hatékony növényi jogorvoslat létezik a gáz és a puffadás számára, amelyek közül sok megtalálható a saját fűszerszekrényben vagy a helyi élelmiszerboltban.

Édeskömény Seed

A legfontosabb hatóanyag a holtágazatban, az édesköménymag kiváló gyógynövény szövetséges az emésztési panaszok leküzdésére. Aktív vegyületei – az anetol és a fenchone – karamintaként működnek, gátolják a gázt és gyorsabban eloszlatják azt. Az állati magvak segítik az izomgörcsök meggátlasztását a gyomorban, így hasznosak a görcsös és hányingerhez, ami néha előfordul a gáz és a puffadás következtében: A teát az édesköményből készült maghoz készítsük, egyszerűen adjunk hozzá 1 csésze forró vizet 1 evőkanál. Zúzott édesköménymag, hideg és ital. A zúzott magvakat a személyes preferenciák alapján lehet lenyelni vagy feszültvé tenni. Az őrölt magvakat nagy étkezés után is rághatják az emésztő hatásuk miatt.

Anise Seed

Az emésztőrendszerben és a lélegeztetőanyagban Indiában elnyert nyersanyagként az ánizsmag remek remedy a gáz és a puffadás számára. Gyakran rágják az étkezés után az édes ízt és az emésztő hatásokat. Mint az édesköménymag, az ánizs mag tartalmaz anetolt – diuretikus és karminatív tulajdonságú vegyületet. Az Országos Egészségügyi Intézmények szerint az ánizsmag hasznos lehet az élelmiszerek megőrzésére, mivel képes az E. coli baktériumok elpusztítására. Az enyhe vizelethajtó tulajdonságai hatásosak a puffadás és a vízvisszatartás szempontjából, miközben az izomlazító hatásai megkönnyítik az emésztőrendszerben a feszültséget a gáz és görcsök elleni küzdelemhez.Az ánizsvet egy finom teába lehet főzni 1 csésze forró vízhez 1 evőkanál. Rügyezett ánizsmag. Akárcsak az édeskömény tea esetében, a magok is gyógyulhatnak a gyógyulási tulajdonságaikért. Egy extra erőteljes sört, adjunk hozzá egy evőkanál gyömbér gyökérport és édesköménymagot.

Borsmenta

Az illatos, erősítő ízű illat, a borsmenta hatékony eszköz a gáz és a puffadás számára. Mentolát tartalmaz, amelynek érzéstelenítő, izomrelaxáns és hányingere van. A University of Maryland Medical Center szerint a borsmenta nyugtatja az izomgörcsöket a gyomorban és a belekben, megkönnyítve a gáz átjutását az emésztőrendszerbe. Ezenkívül a borsmenta segíthet más emésztési tünetek enyhítésében, például émelygés, hasi görcsök és csuklás esetén. A borsmenta 1 evőkanál hozzáadható teára. Szárított borsmenta hagyja 1 csésze forró vizet 5-10 percig, és megfeszül. Mivel a nyálkahártyában és a gyomorban ellazíthatja az izmokat, a borsmenta a savas reflux rosszabbodását okozhatja gyakori gyomorégéssel vagy GERD-vel.