Gyógynövény-kiegészítők figyelemhiányos rendellenesség kezelésére

Áttekintés

Néhány figyelemhiányos hiperaktivitási rendellenesség (ADHD) a gyógynövény-kiegészítőket önmagában vagy olyan gyógyszerekkel együtt, mint például a Ritalin, szedje a figyelmetlenség, az impulzivitás és / vagy a hiperaktivitás tüneteinek kezelésére. Bár egyesek jó eredménnyel jelentettek gyógynövényeket használva, a gyógynövényes ADHD-gyógyszerek hatékonyságának tudományos bizonyítékai hiányosak. Kérjen tanácsot orvosától, mielőtt gyógynövényeket adna, és különösen mielőtt átadná őket gyermekének. Egyesek gyomorbetegséget okozhatnak, gyógyszerekkel reagálhatnak, vagy akár károsak is lehetnek.

Gingko Biloba

Az amerikai Botanikus Tanács (ABC) szerint a Gingko biloba, az ADHD-ként alkalmazott népszerű gyógynövények egyike az agyi vérkeringést. A gingko kutatásainak többsége a dementia, valamint az egészséges felnőttek memóriájára és kognitív funkcióira összpontosított. A figyelemhiányos hiperaktivitási rendellenességek gyógyszerei néha párosítják a gingko ginsengrel.

ginszeng

A ginseng – mind az ázsiai, mind az amerikai fajták – fokozhatja a mentális funkciókat, ha stressz alatt van, jelentette az ABC. A Journal of Psychiatry és Neuroscience 2001. májusi számában jelentett tanulmány kimutatta, hogy a ginseng és a Gingko biloba kombinált kiegészítése 36 gyermeknél javította az ADHD tüneteit, és a kanadai kutatók további tanulmányokat folytattak.

Orbáncfű

A “Journal of the American Medical Association” (A Journal of the American Medical Association) 2008. júniusi számában jelentett 54 olyan ADHD-s gyermekről beszámoló Bastyr Egyetem tanulmánya szerint a depresszió és más mentális betegségek kezelésére gyakran alkalmazott St. John’s Wort nem jobb, mint egy placebo Csökkenti a figyelmetlenséget és a hiperaktivitást.

Bacopa

Az ayurvédikus orvostudományban Indiában a Bacopa monnieri egyre népszerűbb a nyugati országokban, és néhány szülő az ADHD gyermekek számára ad. Az ABC szerint az előzetes tanulmányok ígéretet mutatnak a Bacopa számára emlékezetként és tanulásként. Az ADHD-t nem vizsgálták széles körben.

Egyes kutatások, köztük egy szlovák tanulmány, amely a gyermekek 56 gyermekének 2009. októberi számában jelent meg a “Biomedecine & Pharmocotherapie” -ról, jó eredményeket mutatott a Pycnogenol számára, amely a francia tengeri fenyő kérge. Azonban a bizonyítékok keveredtek az Országos Egészségügyi Intézetek szerint.

A hiperaktivitás vagy nyugtalanság enyhítése érdekében kipróbálhatja olyan gyógynövényeket, amelyeket hagyományosan az emberek nyugtatására használtak. Az ADHD-vel élők számára ajánlott nyugtató gyógynövények közé tartozik a Valerian, a szenvedélyes virág, a citromfű és a kamilla, a Maryland Egyetem Orvosi Központja szerint, de kevés bizonyíték áll rendelkezésre a hatásosság visszaszorítására.

Pycnogenol

“Nyugtató” gyógynövények