Gyakorlatok embereknek a mankókon

Lépcsőmászás

A kéziszerszámok segítenek abban, hogy mobiltá váljanak, míg a tested meggyógyul a sérülésektől. A crutchokat a stroke szenvedők és az alsó test sérülések, amelyek a csípő és a lábak. Tanulmányozni, hogyan kell biztonságosan használni a mankókat, elengedhetetlen – mondja az Amerikai Ortopéd Sebészeti Akadémia. Rendszeresen kell elvégeznie a gyakorlatokat, hogy a legjobb eredményeket élvezhesse.

Lefelé a lépcsőn

Felmenni a lépcsőn lehet egy mankó edzés ahhoz, hogy csinálj, akár egy korlát, akár nem. Ha nincs egy korlátja, akkor feljebb léphet az erős lábaddal. A súlyodnak szüksége van a mankóra kézfogására. Miután felemelte testét a lépcsőn, hagyja, hogy a gyenge (sérült) lábad kövesse. Nem akarsz semmilyen súlyt fektetni a gyenge lábadra. Végül vigye fel a mankókat a lépésre, hogy megtartsa testének súlyát. Bizonyosodjon meg róla, hogy a lábujjai tisztítsák meg a lépést, mielőtt folytatnák a következő lépést, ha öntöttek. Helyezze mindkét mankóját a karja alá az Ön oldalán, amely nem a korlát ellen. Fogja meg a korlátot. Lépj fel erősebb lábaddal. Hozd fel a gyenge lábadat és a mancsokat ugyanarra a lépésre. Győződjön meg róla, hogy az erős lábaddal vezetsz, ahogy felmászsz a lépcsőn.

gyalogló

Indulj a lépcsőn a folyamat megfordításával. Ezúttal meg kell győződnie arról, hogy a lábujjai közel vannak a lépcső széléhez, mielőtt a következő lépcsőre lépnének. Helyezze mindkét mankót a lépcső alá. Engedje le a sérült lábát a lépcsőre. Helyezze a súlyát a mankóinak markolatára. Lépj le erős lábaddal. Ismételje ezt a gyakorlatot, amíg el nem érte a földszintet. Helyezze mindkét mancsát karja alá a korláttal szemben. Húzza a mancsokat az alsó lépcsőre. Lépj le a gyenge lábaddal. Tegye a súlyát a korlátra és a mancsokra. Engedje le erős lábát.

Egyenes láb emelkedik

A gyaloglás olyan gyakorlat, amellyel mankókkal lehet megtenni, akár öntött vagy sem. Helyezze a mancsokat 8-12 cm-re az Ön előtt. A lehető legkevesebb súlyt helyezze a gyenge lábára. Nyomja le a kézfogantyúkat és lépjen tovább az erős lábával. Mozgassa előre a mankókat, és ismételje meg ezt a folyamatot. Ha öntött, viszi a kezét, és tartsa gyenge lábát a padlóról. A másik lábaddal lépsz át a mankóidon.

Kézi markolat megerősítése

Az egyenes lábfej emelheti a lábizmokat. Feküdj a hátadon. Helyezzen párnát a sérült lábad sarka alatt. Hajlítsa meg a nem sérült lábát, és helyezze a lábát az ágyára. Emelje fel a sérült lábát, miközben egyenesen tartja. Tartsa ezt a felvonót öt másodpercig. Lassan engedje le a lábát a felszínre. Ismételje meg ezt a gyakorlatot öt alkalommal.

Gyakorlatok, amelyek megerõsítik a markolatát, segíteni fognak manapság hatékonyabban. Találj egy kis labdát egy teniszlabda méretéhez. Helyezze a labdát a kezébe. Nyomja össze a labdát öt másodpercig, és engedje el. Ismételje meg a másik kezével.