Gyakorlatok az alsó hasra

Áttekintés

Az alsó hasi és gyomorizmok erősítése segítheti a testet olyan módon, amely túlmutat azon a kellemes mosdófüllel, a kutatók a Battling for Health.org jelentésben. Az alsó abszorbens és az alsó hátsó része a magjának része, és mindkettő stabilizálja az alsó törzsét. Mivel a has nagy izomcsoport, az erősebb és nagyobb alsó hasi izmok több energiát fogyasztanak, segítve a szervezetnek több energiát és egészséges súlyt.

Lábemelések

Feküdj hátul az oldalán vagy a feneked alatt. A térden kissé meghajlítva, emelje fel a lábakat, amíg a padlón 90 fokos szögben van. Győződjön meg róla, hogy az alsó hátsó laposan a padlóhoz tapad, miközben felemeli a lábakat annak érdekében, hogy megakadályozza az alsó hátsó sérülést, fizikai terapeuta Dr. Charles Inniss mondja. A hasizmok segítenek megakadályozni a hátat. Az egyenesebb a lábak tartják, annál nagyobb kihívást jelent ez a gyakorlat. Inniss szerint ez a gyakorlat nehéz lehet az alsó hátra, ha nem megfelelően működik. Azt javasolja, hogy az alsó hátfájással rendelkezők visszatérjenek az alapokhoz és gyakorolják a megfelelő formát.

Csökkentése lábemelő

Ez a gyakorlat egy kissé fejlettebb előrehaladás a lábemelőkhöz. Feküdj egy táblán, amelynek egyik vége egy erős felületre támaszkodik. Minél nagyobb a szög, annál nagyobb kihívást jelent ez a gyakorlat, mondja Inniss. A felemelt véggel rendelkező fejjel tartsa a karokat a fej fölött, és fogja meg a fedélzetet. A felsőtesttel és a térd hajlításával csavarja le az alsó testet, és térdre tegye a mellkas felé. Tartsa ezt a helyzetet egy pillanatra, mielőtt lassan leengedi a testet, és kiterjeszti a térdet, hogy nagyobb ellenállást biztosítson a hasizmok számára. Inniss javasolja, hogy megpróbálja felemelni a medencét a táblaról a hasi izmokkal a lábak emelése közben.

Lógó lábliftek

Ez az egyik legfejlettebb alsó hasi testmozgás, és egy felfutó vagy edzősávon lóg, felemeli a lábakat az elejére, és tartja a mozgás tetején a összehúzódást, mielőtt lenyomja a lábakat a nyugalmi helyzetbe. Ennek a gyakorlatnak egy változata a lábak mindegyik oldalának felemelésével hajtható végre, hogy biztosítsa az alsó hasüreg összehúzódását. Inniss azt javasolja, hogy a térdben enyhén hajlítsa meg a nyomást az alsó hátra. Ezeket a lógó gyakorlatokat csak olyan személyek végezhetik el, akiknek megfelelő hasi erõssége van, mert sok stresszt jelentenek a hát alsó részén. Inniss ajánlja a lábemelők felvételét vagy a lábemelők lecsökkentését alternatívaként, amíg a hasizmok elég erősek ehhez a gyakorlathoz.