Griffonia vetőmag mellékhatások

Áttekintés

Az afrikai növény Griffonia simplicifolia magjait 5-hidroxi-triptofán termelésére használják, amely kiegészíti a hangulatot, csökkenti a szorongást és a hőhullámot, leküzdi az elhízást és javítja az alvást. Vannak, akik a figyelemhiányos rendellenességre utalnak, a Drugs.com szerint. A tested triptofánból 5-HTP-t termel. Ez egy lényeges aminosav, vagyis azt élelmiszeren keresztül kell kinyerni. A szervezet átalakítja az 5-HTP-t a hangulat- és viselkedésszabályozó kémiai szerotoninra a University of Maryland Medical Center szerint. A Griffonia simplicifolia magvakból származó kiegészítők célja az, hogy növeljék a szerotoninszintet az agyadban. Ezek a kiegészítők azonban mellékhatásai lehetnek.

Gyakori mellékhatások

Az 5-HTP mellékhatásainak többsége enyhe, a University of Maryland Medical Center szerint. Ezek közé tartozik a gáz, émelygés, gyomorégés és teljesség érzése. A Dr. Ray Sahelian, a Los Angeles-i orvos és az orvosi író véleménye szerint rémálmok, gyomorfájás vagy csökkent ivarérettség is lehet, ha 70 mg-nál nagyobb adagot szed.

Kontaminációs kérdések

Néhány 5-HTP-kiegészítés Peak X-vel szennyezett, amely az UMMC szerint eozinofil-myalgia-szindrómát okozhat. Az EMS egy potenciálisan végzetes rendellenesség, amely a vérre, a bőrre, az izmokra és a szervekre hat. A szennyező anyagok szintje azonban nem elég magas ahhoz, hogy tüneteket okozzon, hacsak nem az UMMC szerint rendkívül nagy dózisokat szed. Ezért aggodalomra ad okot, a legjobb, ha egy jó hírű gyártót keres, és ezt a kiegészítést az egészségügyi felügyelő felügyelete mellett veheti igénybe. Az EMS kitörését az 1980-as évek végén a triptofán-kiegészítők Peak X-nek tulajdonították, ami az FDA-t arra késztette, hogy tiltsa a triptofán-kiegészítőket. A Mayo Clinic K. Klarskov, Ph.D. tanulmánya az 5-HTP-kiegészítőkre fektette az X csúcsot. A tanulmányt az 1999-es folyóirat a Kísérletes Orvostudomány és a Biológia című folyóiratában publikálta.

Szerotonin szindróma

A Griffonia simplicifolia magas dózisa szerotonin szindrómát okozhat. Ez azt jelenti, hogy túl sok szerotonin van a szervezetben, és ez egy potenciálisan veszélyes állapot, az UMMC szerint. A szindróma tünetei a nyugtalanságtól, a zavarodottságtól, a fejfájástól, a verejtékezéstől, a rossz koordinációtól és az életveszélyes tünetekig terjedő tünetekből erednek, beleértve a magas láz, eszméletvesztés, görcsök és szabálytalan szívverés. Az UMMC figyelmeztet arra, hogy ezt a kiegészítést használja, ha antidepresszánsokat szed. Keressen felügyeletet egy egészségügyi szakemberrel, ha tramadolot szed a fibromyalgia vagy a fájdalomcsillapítás vagy triptánok kezelésére migrénes fejfájás esetén.

Kábítószer kölcsönhatás

Ha a karbidopát a Parkinson-kór kezelésére szedik, az 5-HTP-vel való kombinálása szenvedhet szkleroderma-szerű betegségben. Ebben az állapotban a bőröd vastag, kemény és gyulladt, az UMMC szerint.