Gluténmentes tészta összetevők

Áttekintés

A búzát, az árpát és a rozsot tartalmazó ételek nem megengedettek a gluténmentes diétán. A hagyományos tésztát finomított liszttel, teljes kiőrlésű liszttel vagy durva búzából készült durva búzából készítik. Sokan, akiknek követniük kell a gluténmentes táplálékot egészségügyi okokból, speciálisan készített gluténmentes tésztákat vásároljanak. A tészta összetevői a gyártótól függően változnak. Az Ön által választott tényleg az Ön személyes preferenciájától függ. Bizonyos lisztek különböző textúrákat hoznak létre, amelyek kellemesek lehetnek vagy sem, az ízlésektől függően.

Kukorica tészta

A kukorica gluténmentes. A kukorica tészta általában kukorica liszt és courser kukorica étel keverékével készült. Ez a tészta általában textíliáknál könnyebb, mint a hagyományos búzakészítmények. A kukoricatermékeket általában víz hozzáadásával keverik össze, hogy létrehozzák a tésztát.

Rizs tészta

Fehér vagy barna rizslisztet lehet használni rizs tészták készítésére. A finom rizsliszt mellett rizslepényt gyakran hozzáadnak a rizs tésztához. A rizs korpa az őrlési folyamat maradéka, antioxidánsokat és néhány rostot tartalmaz. A rizsliszt tészta egyetlen egyéb összetevője a víz.

Multigrain tészta

A többlépcsős gluténmentes tészta olyan lisztből álló keveréket tartalmaz, mint a rizs, az amarant és a quinoa. Bizonyos márkákat vitaminokkal és ásványi anyagokkal dúsítanak a B-vitamin tartalmának növelése érdekében.

Quinoa tészta

A quinoa liszt kombinálható a kukoricaliszttel, hogy gluténmentes tésztát készítsen. A Quinoa valójában olyan mag, amely olyan, mint egy gabona, és lisztbe ültethető. Eredete Dél-Amerikában, és jó forrása a rost és a fehérje.

Néhány olasz tészta magában foglalja a tojásokat. Néhány gluténmentes tészta, amelyet Olaszországban gyártottak, igyekszik maradéktalanul tartani a recepthez, a kukoricakeményítő, a tápióka liszt, a burgonya liszt, az olívaolaj és a tojás kombinációjával, hogy hozzon létre egy hiteles olasz tészta, amely raviolira vagy lasagna-ra készül. A tészta szerkezetéhez a gabonacukorból származó sűrítő élelmiszer-adalékot tartalmazó xantángumit adnak hozzá.

Olasz tészta