Glutation-depletion tünetek

Hemolitikus anaemia

A glutation olyan anyag, amelyet a szervezet a sejtkárosodás megelőzésére használ, míg a szervezet energiát termel. Ha a glutation-készleteid kimerültek, akkor lehet, hogy a glutation-szintetáz-hiány miatt orvosi állapotot észlel. A betegség ritka, és körülbelül 70 embert érint az egész világon, az Országos Gyógyítói Könyvtár szerint. Ha kérdése vagy aggálya van a glutation-kimerülési tünetekkel kapcsolatban, forduljon orvosához.

Metabolikus Acidosis

A glutation alacsony szintje befolyásolhatja a gyermek vörösvérsejt-termelő képességét. Következésképpen gyermeke hemolítikus vérszegénységet okozhat ennek a betegségnek a tünetként. A hemolitikus anaemia a Medline Plus szerint a fáradtságot, a lázat, a sápadt vagy sárgát, a hidegrázást, a sötét vizeletet, a légzési nehézségeket, a pulzusszámlálást vagy a lépbővítést okozhatja.

Lefoglalás vagy gyenge koordináció

A metabolikus acidózis – olyan állapot, amely akkor alakul ki, amikor a szervezet túl sok savat termel – az alacsony glutationszint tünete lehet. A magas savszintek légzési problémákat, súlyos fáradtságot és zavart okozhatnak. Ha a vérben lévő sav mennyisége tartósan magas, a gyermek életveszélyes orvosi szövődményeket, például sokkot okozhat.

Beszéd vagy szellemi fogyatékosság

Idegrendszeri szövődmények, például görcsrohamok vagy gyenge motorkoordináció, gyermekeknél előfordulhatnak glutationszintáz-hiány esetén, az Illinois Department of Public Health mondja. A rohamok szokatlan izomgörcsöket, rándulást vagy eszméletvesztést okozhatnak. A gyermeke nehézségekkel is szenvedhet a szokásos motortevékenységek elvégzésében, például a csúszás vagy gyaloglás során, a kimerült glutationszint miatt.

Beszéd vagy intellektuális fogyatékosság a glutation-kimerülés tüneteinek felmerülhet. Gyermeke nehézségekbe ütközhet, vagy lassabban beszélhet más korosztálybeli gyermekeknél. Az intellektuális fogyatékosságok kihívást jelenthetnek a gyermeke számára, hogy megtanulják az életkor szerinti oktatási anyagot. Ezek a tünetek jelentős hatással lehetnek arra, hogy a gyermek képes legyen megfelelni a normális fejlődési mérföldköveknek.