Ginseng és méhpempő hatások

Áttekintés

A királyi zselé egy tejfehér és zselatin jellegű táplálék, amelyet a nővérek méhek termelnek és táplálják a királynőiknek, hogy ösztönözzék a királynő növekedését és fejlődését. Ez lehetővé teszi, hogy a királynő öt-hét évig éljen, szemben a héten nyolc hétig, ahogyan a többi méhek is, a Flora Health szerint. A ginseng olyan gyökér, amelyet évezredek óta használnak az egészség, a fizikai és szellemi teljesítmény és az immunitás növelésére. A ginseng és a méhpempő szinergetikus aktivitást mutat együtt, mondja az “Egészséges gyógyítás” Linda Page.

Adaptogenek

A királyi zselé és a ginzeng egyaránt adaptogének, mondják Annie Padden Jubb és David Jubb a könyvben: “Az alkáli test titkai.” Az adaptogén segít a testednek a fizikai és a mentális stressz kezelésében, tanácsot ad a Maryland Egyetem Egészségközpont. A méhpempő és a ginseng tápanyagai és növényi vegyületei növelik az immunrendszert és fokozzák a szervezet többi rendszere működését, például javítják az emésztést és a tápanyag-asszimilációt, mondják a Jubbs.

antioxidánsok

A királyi zselé és a ginzeng antioxidáns aktivitást mutat. Ez azt jelenti, hogy segíthet megszabadítani a szabad gyökök testét. Ezek károsítják a DNS-t, és növelhetik a cukorbetegség, a szívbetegség és egyéb állapotok kockázatát. A Royal jelly számos tápanyagforrás, beleértve az antioxidáns A, C és E vitaminokat, a Flora Health szerint. Az UMMC beszámol arról, hogy a ginzengnek is van antioxidáns hatása, és javíthatja a szívbetegség tüneteit. A ginseng csökkentheti a “rossz” LDL-koleszterinszintet, miközben megemeli a “jó” HDL-koleszterinszintet. A klinikai vizsgálatok azt is jelzik, hogy a méhpempő csökkenti a koleszterint, bár a kutatók nem értették, hogy miért jelentkezik 2010-től New Yorkban a Sloan-Kettering Memorial Cancer Center.

Rákellenes tevékenység

A királyi zselé és a ginzeng mind rákellenes hatású. A királyi zselé tumorellenes aktivitása a zsírsav 10-hidroxi-2-decénsavnak tulajdonítható, állítja Hiroshi Izuta, a 2007 októberi Evidence Based Complimentary és Alternative Medicine című tanulmány vezető szerzője. Az ázsiai ginzeng szintén gátolja a tumor növekedését. Azonban 2010-től a kutatók nem tudták, miért és nem tudták, milyen jól működik ez az emberekben, az UMMC szerint. A ginseng csökkentheti a rák kockázatát is, az UMMC jelentései, bár ennek a hatásnak a vizsgálata nem meggyőző.

Menopauza tünetei

A királyi zselé és a ginzeng előnyös lehet, ha menopauza tünetei vannak. A királyi zselé potenciálisan alternatív lehet a hormonterápiával a menopauzás tünetek kezelésére, mondja D.B. Georgiev, a tanulmány vezető szerzője a Medscape Általános Orvostudományi tanulmányban, bár megállapítja, hogy nem lehet határozott következtetéseket levonni addig, amíg nagyobb, placebo-kontrollos, randomizált klinikai vizsgálatokat nem végeznek. A jól megtervezett, kettős-vak, placebo-kontrollos vizsgálatok a ginzengezésnek a menopauza tüneteire gyakorolt ​​hatása miatt vegyesen eredményeznek, mondja az UMMC. A Royal Jellynek ösztrogén hatása van, tehát ha van ösztrogénreceptor-pozitív emlőrákja, akkor az SKMCC szerint el kell kerülnie a méhpempő termékeket. A ginzeng ezzel ellentétben segíthet a mellrák elleni védekezésben a phytoestrogen tartalmának köszönhetően, mondja Linda G. Rector-Page “Egészséges gyógyítás: Útmutató az öngyógyításhoz mindenki számára” A phytoestrogének ösztrogén vagy antiösztrogén hatásokat képesek előállítani, Sharon K. Krueger és David E. Williams, az Oregon Állami Egyetem kutatói. A szójabab fitoösztrogének például csökkent mellrák-kockázattal járnak.

A Royal Jelly és a ginzeng kölcsönhatásba léphet különböző drogokkal. A ginseng csökkenti a vérhígító hatóanyagok hatékonyságát, mint a warfarin, és gátolhatja a thrombocyta-aktivitást, ezért nem szabad alkalmazni aspirinnel, javasoljuk az UMMC szakértőit. A méhpempő és a warfarin között lehetséges kölcsönhatás is van, az N. J. Lee és J. Fermo által kiadott, farmakoterápiában megjelent esettanulmány szerint. A királyi zselés kölcsönhatásba léphet koleszterinszint-csökkentő gyógyszerekkel is, jelentette az SKMCC. A ginseng kölcsönhatásba léphet a vérnyomáscsökkentő gyógyszerek, a kalciumcsatorna-blokkolók, a cukorbetegség elleni gyógyszerek, a serkentőszerek, köztük a koffein, a monoamin-oxidáz inhibitorok és a morfin, mondhatják az UMMC szakemberei: A királyi zselé allergiás reakciókat okozhat. Kerülje el, ha allergiás a méh mérgére, a Flora Health szerint.

interakciók