Galagonya bogyós ellenjavallatok

Áttekintés

A Crataegus monogyna, közismertebb nevén galagonya, régóta szerepet játszik a gyógynövényben, mint a szívbetegség tüneteinek kezelésében. A University of Maryland Medical Center (UMMC) megjegyzi, hogy a galagonya segíthet enyhe vagy közepesen súlyos pangásos szívelégtelenség kezelésében, valamint anginában, olyan rendellenességben, amely a szív alacsony véráramlását okozza. Hawthorn levelek, virágok és bogyók mind száraz, mind folyékony kivonatokban használatosak. A mellékhatások nem gyakoriak, de vannak néhány fontos ellenjavallat.

Szívbetegség

Bár a galagonya a szívbetegség tüneteinek kezelésében hatékony lehet, az UMMC figyelmezteti az embereket, hogy orvosi beavatkozás nélkül nem szabad öngyógyulni a galagonyával. A szívbetegség súlyos állapot és orvosi felügyelet szükséges. Ha gyíkot vagy gyakorlást igényel, ha a szamócát szedik és a szokásosnál nagyobb szívbetegségeket tapasztalnak, keresse fel a sürgősségi orvosi ellátást. A tünetek, amelyekre figyelni kell, több anginás támadást, több fájdalmat vagy több kimerültséget tartalmaznak, mint máskor. A Hawthorn túladagolás a kardiovaszkuláris rendszert is befolyásolja, a Memorial Sloan-Kettering Cancer Center szerint. A túlságosan sok galagonya elvonása alacsony vérnyomást vagy alacsony vérnyomást eredményezhet, a könnyezést vagy ájulást tüneteket okozva. Szabálytalan szívverés is előfordulhat galagony túladagolás esetén.

Terhes nők és gyermekek

A terhes nők nem használhatják a galagonya bogyóját, mivel a Népi Gyógyszerészet szerint nincs kutatás, vajon ez a gyógynövény biztonságos-e terhesség alatt. A Hawthorn kivonat csökkentheti a méh hangzását, ami a terhesség alatt veszélyessé teheti. A szoptatás alatt a galagonya biztonsága is hiányzik. Ezenkívül az UMMC javasolja a galagonya gyermekeknek történő átadását.

Allergia

Mint minden növényi gyógyszer esetében, egyes emberek allergiásak lehetnek a galagonya bogyókra. Ha allergiás a Rosaceae, vagy a rózsa, a család bármely növényekre, valószínűbb, hogy negatív reakciót tapasztal a galagonyára. E növények közül néhány rózsa, csepegtető, rétes, eper, körte, kajszibarack, alma és meggy.

Gyógyszerkölcsönhatások

A Hawthorn ellenjavallt sokféle gyógyszerrel, az UMMC szerint. Beszéljen az egészségügyi szolgáltatóval, mielőtt a galagonya bogyót használná, ha bármilyen egészségügyi állapotot szed. A Hawthorn növelheti a digoxin hatását, szívritmuszavarra, béta-blokkolókra és kalciumcsatorna-blokkolókra, az erek kitágítására és a vérnyomás csökkentésére, valamint a központi idegrendszeri depresszánsokra. A Hawthorn vér elvékonyodó tulajdonságai vannak, ezért ha antikoaguláns vagy thrombocyta-gátló gyógyszereket szed, kérjen orvosát, hogy újra becsülje a vérzési időt, miután elkezdte használni ezt a gyógynövényt.