Fűszernövények, amelyek hasmenést okoznak

Senna

Bár a gyógynövények és a természetes száladalmak gyakran az első választás a székrekedés enyhítésére és a bél rendszerességének fenntartására, egyes termékek ténylegesen túlságosan stimulálhatják a vastagbélt, ezért kerülni kell őket. Egyes gyógynövények görcsöket és hasmenést okozhatnak. Míg sok gyógynövényt gyengédnek és biztonságosnak tartanak, a legtöbb még nem kapott FDA engedélyt, ezért óvatosan kell eljárni. Mindig ellenőrizze az egészségügyi szakemberrel, mielőtt gyógynövényeket vagy egyéb természetes kiegészítőket használna gyógyászati ​​célokra.

Aloe Vera Juice

A Senna egy gyógynövényes táplálékkiegészítő, melyet rendszerint a székrekedés és a szabálytalanság ellen fordulnak elő. Gyakran kombinálják a száloptikumokkal, a széklet lágyító szerekkel vagy más természetes hashajtókkal. Alkalmanként megtalálja a természetes fogyókúrás termékeket is. Hatékony katartikus gyógynövény, amely hányingert, görcsöt, laza székletet és hasmenést, valamint dehidrációt okozhat. Ezenkívül a szenna hosszú távú alkalmazása krónikus székrekedéshez függőséget okozhat, és ténylegesen ronthatja a bélrendszer szabálytalanságát. A Sennát egészségügyi szakellátás szerint kell kezelni, és csak rövid ideig.

Kurkuma

Az Aloe vera egy felemésztő növény, amely felületes égési sérülések, karcolások és kisebb bőrirritációk kezelésére szolgál. Egyes gyógynövények az aloe vera-t is belsőleg használják a fekélyek, székrekedés és más emésztési zavarok kezelésére. A Mayo Klinika szerint biztonságosabb alternatívák a székrekedés kezelésében, mint az aloe vera. Az Aloe vera gyümölcslé belsőleg súlyos görcsöket, hasmenést, elektrolit-egyensúlyt és sűrűséget okozhat. A Mayo Clinic arról is beszámol, hogy az aloe vera belső használatát több mint egy évig összefüggésbe hozták a colorectalis rákkal.

Lobélia

A kurkuma a curry és más ázsiai ételekben használt kulináris gyógynövény. A gyógyszert különféle betegségek kezelésére is alkalmazzák, beleértve a gyulladást, emésztési zavarokat és gyomorpanaszokat. Nagy mennyiségű kurkuma azonban ismert, hogy hasmenést okoz. A főzés során használt kis mennyiség elhanyagolható. Az Országos Egészségtudományi Intézet naponta négyszer 500 mg-ot javasol, diszpepszia vagy gyomorpanasz esetén. Az NIH arra is figyelmeztet, hogy a kurkuma lelassíthatja a véralvadást. Ha más antikoaguláns gyógyszerekkel együtt szedik, a kurkuma növelheti a véraláfutás és a vérzés esélyét.

A Lobelia egy virágzó növény, amelyet a növényvilág egyik legértékesebb gyógynövényének tartanak, a Clayton College of Natural Health szerint. Sokoldalú, és a gyógynövényeket számos különböző állapot kezelésére használják: asztma, bronchitis, ízületi gyulladás, megfázás, szinusz torlódás, fülfertőzések, idegesség, fájdalom, tüdőgyulladás és epilepszia. Természetesen relaxáns és görcsoldó. Azonban veszélyes lehet, ha nem egy képzett egészségügyi szakember irányítása alatt használják. A gyógynövény kiválthatja a hányást, és nagy mennyiségben hasmenést és halált okozhat.