Excedrin mellékhatások

Gyomorrontás

Az Excedrin (acetaminofen, az aszpirin és a koffein) túlsúlyos gyógyszer a fájdalmas tünetek enyhítésére, melyet a fejfájás vagy testfájdalom okoz. Jelenleg nyolc különböző Excedrin készítmény létezik 2010-től: Excedrin Extra Strength, Excedrin Express Gels, Excedrin Migrén, Excedrin Menstrual Complete, Excedrin Tension Fejfájás, Excedrin Vissza és Test, Excedrin PM és Excedrin Sinus Fejfájás. Az Excedrin-hez társuló mellékhatások kissé változnak az alkalmazott készítménnyel. További információért nézze át az Excedrin csomagolóanyagokban található utasításokat.

Nehézség Alvás

Az Excedrin alkalmazásával kapcsolatos leggyakoribb mellékhatás a gyomorpanasz. Az Excedrin adagjának bevétele után gyomorhurutot, émelygést vagy hányást okozhat. Egyes emberek is észlelhetik a bél szokásos változásait, például hasmenést vagy székrekedést. Az ilyen mellékhatások további tüneteket okozhatnak a hasi görcsös vagy puffadt. A gyomor, a mellkas vagy a torok (gyomorégés) során is előfordulhat abnormális égő érzés, ami kellemetlen lehet, vagy csökkentheti étvágyát. Egy kis snack vagy étkezés az Excedrin adagjának bevétele előtt bizonyos embereknél korlátozhatja a gyomor okozta mellékhatások előfordulását. Azonnal forduljon orvosához, ha mellkasi fájdalmat vagy szorító érzést okoz, vagy vérzik a székletében.

Idegesség

Az Excedrin-kezelés miatt a gyógyszer hatása aluszva lehet, mivel ez a gyógyszer mellékhatása, magyarázza meg a Drugs.com egészségügyi szakembereit, egy tájékoztató jellegű, felülvizsgált weboldalt, amely fogyasztói adatokat szolgáltat a jelenleg forgalmazott gyógyszertermékekről. Az Excedrin koffeint tartalmaz – olyan stimuláns, amely fokozott energiát vagy ébrenlétet okozhat azokban az emberekben, akik ezt az anyagot szedik. Előfordulhat, hogy az Excedrin adagjának bevétele után nehézségei vannak aludni vagy aludni (álmatlanság). Más emberek túlzott álmosságot vagy fáradtságot tapasztalhatnak. Miután eldöntötted, hogy a szervezet hogyan reagál erre a gyógyszerkészítménnyel, kiválaszthatja a megfelelő időt az Excedrin alkalmazására az alvászavarok okozta mellékhatások problémás következményeinek csökkentése érdekében.

Fejfájás

Az Excedrin szedésének ideje alatt az idegesség, a nyugtalanság vagy a szorongás kóros érzései tapasztalhatók. Ezeket a mellékhatásokat egyes embereknél gyomorpanaszok, álmosság vagy álmatlanság kísérheti. Ilyen érzések átmenetiek és lecsillapodnak, mivel a gyógyszer hatásai elhasználódnak.

Az Excedrin fejfájást okozhat. Az Excedrin alkalmazásával járó fejfájás tünetei általában enyhék, és a fej bármely régiójában előfordulhatnak. Ha az Excedrin szedése alatt fejfájás mellett szédülést vagy homályos látást észlel, azonnal forduljon orvosához további értékelésért és gondozásért.