Ételeket, hogy elkerüljék a nadrágtartó viselése közben

Ha kapaszkodókat kapsz, valószínűleg módosítani kell az étrend egyes részeit, hogy megvédje őket. Egyes ételek megszakíthatják a vezetékeket és elhúzhatják a zárójeleket. Ha ez megtörténik, akkor azonnal látni kell orthodontistát, hogy a védőgátjait megtört vezetékként javítsa meg, és a lecsupaszított konzolok dörzsölje a száj belsejét, és sebeket okozhat. Az olyan ételektől való tartózkodás, amely károsíthatja a fogantyúkat, fontos a sérülések és a hosszabb kezelési idő megelőzése érdekében.

A kemény gyümölcsök, zöldségek, rágcsálnivalók, diófélék és cukorkák nincsenek kitéve, ha kapuk vannak. A gyümölcsöket, például az almát és a körtét is elfogyaszthatja, ha apró darabokra vágják őket, de nem szabad belekeverni egy friss almába. A nyers sárgarépa és a kukorica a csövön is korlátozott. A diófélék, például a mogyoró és a mandula, túl nehezek rágni és károsíthatják a fogantyúkat. Tortilla-zsetonok, taco-kagylók, kemény pizzakréta és perecek szintén nem engedélyezettek. A kemény cukorka, például a borsmenta és a nyalóka korlátozott, hacsak nem szívjátok meg őket, ahelyett, hogy harapta őket.

Nem szabad olyan ragadós cukorkát, mint a tampon, a karamell és gummies, miközben kapaszkodók vannak. Ragaszkodhatnak a fogakhoz, a vezetékekhez és a tartókhoz, esetleg károsíthatja őket. A többi ragadós snack, mint például a gyümölcs feltekerése, ugyanazokat a problémákat okozhatja. Válasszon könnyen elolvadt cukorkákat, és ne kelljen rágni.

A magas savasságú ételek, mint a citrom, a limes és a szódavíz, károsíthatják a fogzománcot, és elszíneződést okozhatnak. Miután eltávolították a fogantyúkat, akkor láthatja, hogy hol vannak a zárójelek, ha sok savanyú gyümölcsöt és italt fogyaszt vagy italt.

A rágógumit és a buborékot nem szabad megengedni, ha kapaszkodó van. A fogíny ragadhat a tartókon és a vezetékek körül. Eltekintve attól, hogy általános rendetlenséget okoz, amelyet nehezen lehet megtisztítani, a károsodást is károsíthatja, esetleg elzárhatja őket. Ha a fogínyt frissítetted, mielőtt a fogszabályozó viselne, próbálja meg a mentát felszívni, vagy gyakrabban fogni fog fogait a nap folyamán.

Áttekintés

Kemény ételek és cukorka

Ragadós Candy és Snack

Nagy savasságú ételek

Gumi