Ételek és vitaminok az idegvégződés gyógyításában

B6-vitamin

Az idegrendszer az emberi test kritikus része. Felelős az üzenet küldésére az agyra a külső ingerekről, mint például a hő, a hideg és a fájdalom. Az egészséges idegrendszer segíthet számos neurológiai betegség, például az Alzheimer-kór és a Parkinson-kór megelőzésében. Dr. James Balch és Phyllis Balch, a “Vényköteles táplálkozási gyógyításra” szerzők szerint bizonyos vitaminok és élelmiszerek segíthetnek az idegvégződés meggyógyításában. Vegye fel a kapcsolatot orvosával, mielőtt vitaminokat vagy ételeket adna hozzá idegkárosodáshoz.

B12-vitamin

A Dr. James és Phyllis Balch szerint a B6-vitamin, amelyet pirodoxin néven is ismerünk, szükséges az idegrendszer megfelelő működéséhez. Ez a vitamin segíthet megvédeni és gyógyítani az idegvégződéseket a bőrben, az agyban és az emberi test más területein. A B6-vitamin olyan élelmiszerekben található, mint a sárgarépa, a hal, a tojás, a spenót, a teljes kiőrlésű termékek és a napraforgómag.

B1-vitamin

A National Institutes of Health szerint a B12 vitamin elengedhetetlen az idegrendszer egészségének megőrzéséhez. Ez a vitamin, más néven kobalamin, úgy gondolják, hogy segít megelőzni és javítani az idegi károkat. A B12-vitamin szükséges az acetilkolin termeléséhez is, ami segítséget nyújt az idegvégződésekből az agyba történő információ továbbításához. Ez a vitamin megtalálható tejtermékekben, kagylóban, májban, tojásban, baromfiban és halban, mint tonhal, foltos tőkehal, lazac és pisztráng.

A B1-vitamin, amelyet tiaminnak is neveznek, szükséges a szénhidrátok metabolizmusához, vörösvértestek képződéséhez és a megfelelő emésztéshez. Ez a vitamin szükséges az idegkárosodások javításáért és a szabadgyök-molekulák és toxinok által okozott károsodásoktól való idegvégződések védelméért is. A B1-vitamin elérhető barna rizsből, földimogyoróból, sertéshúsból, spárgából, halból és babból.