Ételek, amelyek elkerülhetők a cipro bevétele során

Áttekintés

A kezelőorvosa egy Cipro nevű antibiotikumot írhat fel fertőzés jeleire és tüneteire. Általában ciprofloxacinként ismeretes, ezt a gyógyszert a húgyutakra, a csontokra és a bőrre ható bakteriális fertőzések kezelésére, valamint a belélegzésre és a bőröregbetegségre alkalmazzák. Előfordulhat, hogy tartózkodik néhány olyan élelmiszerterméktől, amely hatással lehet a Cipro terápiára a mellékhatások növelésével vagy a hatékonyságának csökkentésével.

tejcsarnok

Ne szedje Cipro adagját egy pohár tejjel. Jobb, ha nagy pohár vizet veszel, és legalább két órát vársz, mielőtt egy pohár tejet fogyasztanál. A tejtermékek csökkentik a Cipro hatékonyságát, ha együtt járnak a Drugs.com szerint. Ha a gyógyszer gyomorhurutot okoz, forduljon orvosához alternatív módszerekhez és esetleges dózismódosításhoz.

Koffein

A reggeli csésze kávéját vagy teát meg kell várnia, ha a Cipro-t fertőzésre szánják, a Drugs.com szerint. A ciprát tartalmazó koffein és koffein termékek fokozhatják a koffein hatását, és megkövetelhetik a válasz monitorozását. Az Ön válasza magában foglalhatja a pulzusszám és gyakori vizelés növekedését. A koffeintermékek közé tartoznak a kávé, a tea, a kolaitalok, a szeszes italok, a csokoládé és a kakaó.

Kalciumtermékek

Az olyan élelmiszerek és italok, mint a narancslé, amelyek magukban foglalják a kalcium fortifikánsokat, szintén csökkenthetik a Cipro gyomor-bélrendszeri koncentrációját, a PDRhealth.com szerint. A csökkent koncentráció elhalaszthatja a fertőzés elleni küzdelemhez szükséges csúcs- vagy terápiás szint elérését. A dúsított termékek közül lehetnek gyümölcslevek és gabonafélék.

Vas, cink és magnézium termékek

Az olyan élelmiszerek vagy italok, amelyek magas a vasban, a cinkben és a magnéziumban, hatással lehetnek Cipro felszívódására, ha együtt vesznek részt, a Florida térd és ortopédiai központja szerint. Ezeknek a termékeknek a fogyasztását a cipro beadásától számítva legalább két órán keresztül el kell különíteni. Ez magában foglalja az antacidák szedését is röviddel Cipro bevétele előtt vagy után. Ha ciprusi gyomorpanaszoktól szenved, értesítse orvosát az alternatív módszerekről.