Ergométer edzés

Áttekintés

Az ergométer olyan eszköz, amely a munka kimenetét méri, és egyben a beltéri evezéssel kapcsolatos közös kifejezés. A Concept 2 az ergométer választéka a szabadidős és versenyző vesződőknek egyaránt. Egyes hajósok úgy döntenek, hogy a beltéri evezésre szakosodnak, és általában “ergonautáknak” nevezik. Az ergométer, vagyis az “erg”, ahogy ez néha ismert, egy sokoldalú testmozgás, amely számos fitnesz komponens kifejlesztésére használható. Mielőtt megpróbálna ezen edzések bármelyikét, gondoskodjon róla, hogy néhány percig melegedjen fel néhány könnyű evezéssel és nyújtással, és befejezze az egyes munkameneteket egy egyszerű evezéssel, hogy lehűljön.

Lefelé kerülő piramis edzés

Ez az edzés csúcsminőségű aerob fitneszeket fejleszt ki, és megköveteli, hogy növelje az erőfeszítés mértékét, amikor elkezdi a gumiabroncsot. Ez az egyik előre beprogramozott edzés a Concept 2 teljesítmény monitoron, de ha egy nem koncepciójú 2 Ergo-t használ, meg kell állítani a stop watch-ot, 2 000 méteres sebességet állandó sebességgel (erőkifejtés 6/7 Pihenés 3 perc, sor 1500 méter gyorsabb ütemben (erőkifejtés 7/8-ból 10), pihenés 3 perc, sor 1000 méter gyorsabb ütemben (erőkifejtés 8/10 10), pihenés 3 perc, sor 500 méter a lehető leggyorsabban (erőkifejtés 10-ből 10-ből)

Idő próbák

A beltéri evezős események számos hagyományos verseny távolságot tartalmaznak, a leggyakoribbak pedig 2000 és 5000 méter. Ha időmérőt végez, célszerű a kiválasztott távolságot a lehető leggyorsabban eldönteni, de a túlzás túl korán túlmenően ne fújjon. Az időmérések fejlesztik a csúcsminőségű aerob testességet és a mentális szívósságot. Mivel az időmérések nagyon kihívást jelentenek, mindössze néhány héten keresztül kell megtennie őket, nehogy kimerüljenek. Tartsd nyilvántartást az időpróba teljesítményéről, hogy összehasonlíthassa az edzéseket az idő múlásával.

500 méteres időközök

Ismételt 500 méteres sprintek túlterhelik a tejsav-energiarendszert, és folyamatos edzéssel fejlesztik anaerob fitnózist és tejsav toleranciát. Az anaerob alkalmasság és a tejsav kezelésére való képesség nagyon fontos az evezésnél, különösen a rövidebb távolságokban: 500 méteres sor a lehető leggyorsabban (10-es 10-es erőkifejtés), pihentető 60-90 másodperc, ismételje meg 5-től 10-ig Reps, az egyéni alkalmassági szinttől függően.

Hosszú, állandó csónakázás

A hosszabb, könnyebb edzések fejlesztik az alap aerob fitnét. Ehhez az edzéshez a 10-es 6-os intenzitás-erőkifejtés 10-es értékkel, vagy a maximális pulzusszámának 60% -ában kell állnia. Ön akár sorozatot is beállíthat egy meghatározott időre, például 30 percre, vagy előre meghatározott távolságra, például 10 000 méterre. Bármelyik opciót választja, képesnek kell lennie fenntartani a beszélgetést az edzés során, ami arra utal, hogy aerob módon dolgozik, mivel még mindig energiája van a beszélgetéshez.

Ez a nagyon rövid edzés kemény, de hatékony, és javítja az anaerob teljesítményét és kondicionálását. A japán sporttudós tervei szerint a Tabata intervallumokat eredetileg olimpiai versenyzőkkel gyakorló kerékpáron végezték, de az edzés ugyanolyan hatásos volt egy evezős ergométerre. Az edzés intenzitása miatt alaposan fel kell melegíteni, mielőtt megpróbálná. Be kell programoznia a teljesítmény monitorot a vevőkészüléken, ha ezt az edzést szeretné végrehajtani, vagy alternatív módon egy jól látható második kézzel rendelkező órát tudna biztosítani, 20 másodperces lapos sprintelést (10-ből 10-ből), 10 másodpercet Pihenés: Ismételje meg összesen 8 készletet.

Tabata intervallumok