Élelmiszerek elkerülése érdekében allergia szezonban

Áttekintés

Ha pollen allergia van, akkor nem kell néznie egy naptárat, hogy kiderüljön, hogy megérkezett-e az allergia-szezon. Tudja, amikor elkezd szenvedni a tompító tünetekkel, mint például a zihálás és a tüsszentés. Gyakran előfordul, hogy az emberek allergiás gyógyszereket szednek és elkerülik a kijutást, amikor magas a pollenszint. Egy másik lehetőség az allergiás tünetek csökkentésére az olyan bizonyos ételek elkerülése, amelyek súlyosbítják a szezonális allergiát.

Nyers gyümölcsök és zöldségek, amelyek keresztreagálnak

Az immunrendszer hibát okozhat az egyes gyümölcsökben és zöldségekben lévő növényi fehérjékben a pollen számára, ami a keresztben fellépő keresztreakciót váltja ki. Ez a reakció növeli az allergiás tüneteket, például az ajkak, a száj és a torok viszketését, röviddel az élelmiszerek nyers formáján való fogyasztása után, jelentette az ABC News. Például a banán és a cukkini kölcsönhatásba léphet a szervezetben, ha allergiás a parlagfűre. A gyümölcsök és a zöldségek főzése, sütése, konzerválása vagy mikrohullámosítása elpusztíthatja a keresztreakciót okozó fehérjéket, így a gyümölcsök és a zöldségek továbbra is élvezhetik az allergiás szezon alatt mindaddig, amíg nem nyernek nyersen.

Diabetikus élelmiszerek, amelyek a kóros mókust

Bizonyos ételek megdiszkítik a szervezet nyálkahártyáját, ez a nyálka azért készül, hogy megvédje testét a potenciálisan káros külföldi anyagoktól. A cukorbajnak világosnak és folyadéknak kell lennie, hogy segítsen megszabadulni a szervezet allergénektől. Amikor a nyálka sűrűsödik, nem halad át jól a testén, és az allergének a test belsejébe szorulnak, nem pedig az orrodon és száján keresztül. Az ausztrál Klinikai Immunológiai és Allergiás Társaság beszámol arról, hogy tejből és tejből készült tejtermékek, például sajt és joghurt, a nyálkahártya vastagabbá válik, ami nagyobb valószínűséggel irritálja a torkát. Nem bizonyított, hogy a tejelő élelmiszerek nyálkat termelnek, de ha allergiás elvezetést szenved, el szeretné kerülni a tejtermékeket, így a nyálka nem érezhető vastagnak.

Élelmiszerek, amelyek elősegítik a hisztamint

Bizonyos ételek – különösen az erjedtek – tartalmaznak vagy okozhatnak a szervezetben olyan hisztamin nevű anyagot, amelyet természetesen allergének elleni küzdelem során szabadít fel. A hisztamin klasszikus szezonális allergiás tüneteket okoz, mint például tüsszögés, sípolás és viszketés a szemek és az orr. A hisztaminban gazdag élelmiszerek elkerülése segíthet csökkenteni a szervezetben lévő hisztamin mennyiségét, ami csökkentheti az Ön által tapasztalt allergiás tüneteket. A Michigan Allergia, Sinus & Asthma Specialisták szerint a hisztamin-elősegítő élelmiszerek közé tartoznak a sajtok, a feldolgozott húsok, a füstölt hal, az aszalt gyümölcsök, mint a mazsola, a gomba, az avokádó, a padlizsán, a paradicsom, a tejföl és az ecetet tartalmazó élelmiszerek. Az alkoholos italok, különösen a bor és a sör, szintén elősegítik a hisztamint.