Élelmiszerek csendesítésére ADHD gyermekek

Lazac

A figyelemhiányos hiperaktivitási rendellenesség, vagy az ADHD egy olyan neurodevelopmentális rendellenesség, amely gyermekkorban manifesztálódik, és gyakran felnőttkori állapotba kerül. Az ADHD tünetei közé tartozik a figyelmetlenség, az impulzivitás és a hiperaktivitás, amelyek nem megfelelőek a gyermek korszükségletére. Az egészséges táplálkozás segítheti a gyermek nyugodt és koncentrálódását. A lazac, a banán és a spench csak néhány példa az olyan ételekre, amelyek az ADHD gyermekek számára előnyösek lehetnek.

Banán

A lazac nagyszerű táplálékot jelent az ADHD-vel szenvedő gyermek számára, mert sok tápanyag segíthet leküzdeni a hiperaktivitást és a hangulatváltozásokat. A lazac az omega-3 zsírsavak, a triptofán, a szelén és a D-vitamin nagy forrása. Ez egy nagyon jó fehérjeforrás, niacin, B6-vitamin, B12-vitamin, foszfor és magnézium. Az omega-3-ok a sejtmembrán, a hormonok és az idegrendszer kulcsfontosságú összetevői, ezért elengedhetetlenek a hangulat, az agyműködés és az idegimpulzusok szabályozásához. A triptofán az esszenciális aminosav, amelyet az agy használ fel a szerotonin termelésére, amely fontos neurotranszmitter felelős a boldogság és éberség érzésére. A magnéziumot alapvető anti-stressz ásványnak tekintik, mivel természetes nyugtató és izomlazító.

Spenót

A banán nagyszerű táplálékot jelent az ADHD gyermekek számára a B6-vitamin, a C-vitamin, a kálium, az étkezési rost és a mangán magas tartalma miatt. A B6-vitamin fontos szerepet játszik az agyműködésben, és szükséges a normál magnéziumszint fenntartásához is, ami gyakran hiányos az ADHD-es esetekben. A C-vitamin a norepinefrin termelésének társ tényezője, amelynek egyensúlytalansága összefüggésben áll az ADHD tüneteivel. A kálium fontos az idegátvitelben, és az ásvány hiánya ingerlékenységet és izgatottságot okozhat más tünetek között.

szempontok

A spenót nagy forrás: K-vitamin, magnézium, mangán, kalcium, fólsav, kálium, vas, B6 vitamin, B2-vitamin, A-vitamin és C-vitamin. A rost, fehérje, foszfor, réz, szelén. A B-vitaminok elengedhetetlenek az optimális agyműködéshez és az emésztéshez, és segítik a mellékvesék működését, szabályozzák a neurotranszmittereket, amelyek mindegyike segíthet az ADHD-vel szenvedő gyermek ellazulásában. Az E-vitamin egy másik antioxidáns tápanyag, amely megvédi az agyszövetet a szabad gyököktől és javítja az agykeringést.

A banán, a lazac és a spenót olyan idegrendszeri ételeknek tekintik, amelyek fokozzák az idegrendszer működését és megnyugtató hatásúak, ezért az ADHD-ben szenvedő gyermek étrendjében kell szerepelnie. További kiegészítéseket lehet figyelembe venni a gyermek szükségletein, a gyógyszereken és a tünetek súlyosságánál.