Egészségügyi előnyök és mellékhatások a coq10

Áttekintés

A Q10 koenzimet a szervezet minden sejtje megköveteli. A legtöbb anyagot elkészítheti, de a Linus Pauling Intézet szerint húst és tengeri ételt fogyaszthat. A Q10 koenzim két formája létezik. Az ubiquinon a legtöbb Q10-es koenzimben található. A szervezet ubiquinont vált az antioxidáns forma, az ubiquinol, amely belép a vérbe a lipoproteinek belsejébe, és különböző szövetekbe mozog. Az ubiquinol kiegészítőként is beszerezhető. A Coenzyme Q10 kiegészítőket az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal nem szabályozza. A Q10 koenzim hasznos lehet számos feltétel esetén.

Vérnyomás

A MedlinePlus szerint a vizsgálatok azt mutatják, hogy a Q10 koenzim csökkentheti a vérnyomást. Ha magas vérnyomás esetén gyógyszert szed, lehet, hogy csökkentheti az adagot. A gyógyszeres kezelés megváltoztatása előtt kérdezze meg kezelőorvosát. Van néhány bizonyíték arra, hogy a Q10 koenzim hatékonyan csökkenti az izolált szisztolés magas vérnyomást legfeljebb 26% -kal. Az izolált szisztolés hipertónia azt a feltételt írja le, amelyben csak a vérnyomásmérés során vett szisztolés vagy legmagasabb szám szerepel. Ez gyakran fordul elő az időseknél.

Szívroham

A Q10 koenzim indítása a szívrohamot követő 72 órán belül és egy évig történő folytatásával csökkenti a későbbi nem halálos szívrohamok kockázatát, a MedlinePlus szerint.

Rák

Az Amerikai Rákkutató Intézet beszámol arról, hogy laboratóriumokban végzett vizsgálatok, némelyek állatokat használnak, azt jelzik, hogy a Q10 koenzim segíthet a szervezetben a fertőzés és egyes rákbetegségek elleni küzdelemben. A laboratóriumban a Q10 koenzim leállította a rákos sejtek koncentrációját a növekedésből. Segített megvédeni a doxorubicin nevű rákellenes kemoterápiás szerrel rendelkező állatok szívét is, ami károsíthatja a szívizmokat. Folytatni kell a tanulmányokat az ember hatékonyságának bizonyítására.

migrén

A MedlinePlus szerint a Q10 koenzim szájon át segít megelőzni a migrénes fejfájást. Úgy tűnik, hogy a felnőtteknél a migrén gyakorisága akár 30% -kal csökken, bár három hónapig is eltarthat az előnyök megjelenítéséhez. Nem mutatott hasznot a meglévő migrén kezelésében.

Egyes kutatások azt mutatják, hogy a Q10 koenzim lelassítja a Parkinson-kór korai szakaszában lévõ embereket. Azonban nem tűnik úgy, hogy segítene a Parkinson-kóros betegeknél, jelentette be a MedlinePlus.

Parkinson kór

A Coenzyme Q10 kiegészítés mellékhatásai a MedlinePlus szerint változhatnak. Vannak, akik étvágytalanságot, émelygést, hányást, hasmenést vagy allergiás bőrkiütéseket tapasztalnak. Ezek a hatások általában csökkenthetők a dózis elosztásával és a nap különböző időpontjaiban történő bevitelével. Az alacsony vérnyomású betegeknek óvatosan kell használniuk a Q10 koenzimet, mivel tovább csökkenthetik a vérnyomást. A gyermekek és a terhes vagy szoptató nők csak orvosi felügyelet mellett használhatják. Lehetséges kölcsönhatás néhány kemoterápiával és magas vérnyomáscsökkentő gyógyszerrel, valamint vérhígítóval, a warfarinnal. Forduljon orvosához a koenzim Q10 használata előtt.

Mellékhatások és kölcsönhatások