Egészséges zamó tejföllé

Áttekintés

A kedvelt nagy zsírtartalmú ízesítők egészségesebb beállításainak helyettesítése nagymértékben csökkentheti az Ön által fogyasztott kalóriákat és zsírt. A tejföl különösen magas a kalóriákban és zsírokban, az átlag 2 evőkanál adagja pedig 60 kalóriát és 6 gramm zsírt tartalmaz. Egészségesebb lehetőségek állnak rendelkezésre, amelyek finom alternatívát adhatnak a kedvenc ételekhez.

Alacsony zsírtartalmú vagy nem zsíros tejföllel

Az American Heart Association azt javasolja, hogy az alacsony zsírtartalmú vagy nem zsíros tejföl helyettesítse a teljes zsírtartalmú változatot. Az alacsony zsírtartalmú tejföl általában félig csökkenti a kalóriát és kevesebb mint 2 gramm zsírt tartalmaz 2 evőkanál. A nem zsíros fajta átlagosan 25 kalóriát tartalmaz 2 evőkanál és nulla zsírt. Ezek az egészségesebb lehetőségek ugyanazt az ízelítőt nyújtják. A Dairy Foods Magazine a nem zsírtartalmú tejföllel írja le, hogy “valóban az egyik legnagyobb zsírmentes sikertörténet a tejelőben.”

Egyéb tejtermékek

Az Országos Cukorbetegek Intézete és az emésztõszervi betegségek és a vesebetegségek az alacsony zsírtartalmú joghurtot helyettesítik a teljes zsírtartalmú tejfölre. Ez az egyszerű helyettesítés 5 gramm zsírt tartalmaz 2 evőkanál. Ha szüksége van egy krémes textúrára a receptje, a görög joghurt vastagabb, mint a rendszeres joghurt, és több fehérjét adagonként. Az American Heart Association kijelenti, hogy a receptjeinél alacsony zsírtartalmú, sózatlan túró helyettesítheti a tejfölt.

IMO: utánzó tejföl

Az IMO egy trópusi olajokból készült utánzó tejföl, az Interstitial Cystitis Network szerint. Ennek eredményeként az IMO magas lehet a telített zsírban. Az IMO jó helyettesíti a tejfölt a laktóz intoleranciára, mivel ez egy laktózmentes termék, a Cancer Supportive Care Programok szerint. Az IMO nem csökkenti jelentősen a kalóriákat vagy a zsírt – mivel 60 kalóriát és 6 gramm zsírt tartalmaz 2 evőkanál – de alternatívát jelent az Ön számára, ha nem tolerálja a tejtermékeket.

Szója alapú “tejföl”

A tejfehérje-alapú tejfehérje, amely tejtermék és laktózmentes, egészséges alternatíva lehet, ha tejital allergia van. A Tofutti a “Sour Supreme” -ot kínálja szójafehérje-alapú alternatívának. Hasonló a kalóriákban és zsírokban a teljes zsírtartalmú tejalapú tejföllékhez, de a termék egészséges alternatíva a vegetáriánusoknak, a tejtermelőknek és a laktózzal szemben intoleránsoknak.