Egészséges cukorhelyettesítők a kávéért

Áttekintés

Sokak számára a reggeli ágyból való kijutás szükségessé teszi a kávé édes illatát. De önmagában az édes nem igazán írja le a kávét. Fekete kávé, a kávé kávéfőzésére használt kifejezés, gyakran serkenti a savas, ha nem keserű ízt, a kávébab típusától és a pörkölés módjától függően. A szélek eltávolításához és édesítéséhez sokan cukrot adnak. A cukor hozzáadása azonban kalóriát ad. A hozzáadott kalóriák elkerülése és az ezzel járó hozzáadott súly miatt sokféle cukorhelyettesítés egészséges alternatívát kínál.

Mesterséges édesítőszerek

A mesterséges édesítőszer egy szintetikus folyamatok által létrehozott cukorhelyettesítők csoportját írja le – azaz egy laboratóriumban. Bár szintetikus, néhány természetes anyagokból származik. Mivel a legtöbb mesterséges édesítőszer a MayoClinic.com szerint keveset fogyaszt a kalóriáknak, a kávé használatával édesen hozzáadódik a nem kívánt kalóriák hozzáadása nélkül. Ezért a mesterséges édesítőszerek segítik a súlyt. Ezenkívül a cukorbetegek használhatják a mesterséges édesítőszereket, és az is hozzájárulnak, hogy nem járulnak hozzá a fogászati ​​üregekhez. Az italok, például a kávé asztali használatához rendelkezésre álló közös mesterséges édesítőszerek közé tartozik az aceszulfám-kálium, az aszpartám, a szacharin és a szukralóz. Egyes állatkísérletek azt mutatják, hogy az édesítőszerek, például a szacharin hozzájárulhatnak a rákhoz, de az embereken végzett vizsgálatok nem támogatják ezeket az eredményeket az American Heart Association szerint. Az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság jóváhagyja ezeknek a mesterséges édesítőszereknek a használatát, lehetővé téve a kávéitalok számára, hogy egészséges helyettesítsék a cukrot.

Cukoralkoholok

A cukoralkohol egy szénhidrát, amely gyümölcsökben és zöldségekben fordul elő, és annak ellenére, hogy a név nem tartalmaz alkoholt. A feldolgozott élelmiszerek gyártói gyakran cukoralkoholokat, például mannitot vagy szorbitot használnak cukor helyettesítésére. Egy asztali felhasználásra szánt, cukoralkohol, a Stevia, Észak-és Dél-Amerika trópusi régióiból származó gyógynövényből származik. Bár édesebb, mint a cukor, a Stevia nem tartalmaz hozzáadott kalóriát, ami potenciálisan egészségesebb alternatíva a cukor számára. Ha édesíti a reggeli kávét Stevia-val, használjon kevesebbet takarékosan, mint a cukor, nehogy elveszítse a kávé ízét, testét és aromáját.

Természetes édesítőszerek

Természetes édesítőszerek italok, például kávé vagy tea édesítésére, vagy sütemények, például sütemények vagy sütemények készítésére használhatók. A gyakori természetes édesítőszerek közé tartozik a méz, juharszirup, juharcukor vagy melasz. Ezek a természetes édesítőszerek, de még mindig tartalmaznak kalóriát, éppúgy, mint a cukrot, ezért nem nyújtanak további egészségügyi előnyöket a cukor használatánál. Néhány kevésbé ismert természetes édesítőszer egészségügyi előnyökkel járhat. A kókuszpálma cukorvirágból készült kókuszcukor hasznos tápanyagokat tartalmaz, beleértve a B-vitaminokat, a káliumot, a magnéziumot, a cinket és a vasat. Bár még mindig szénhidrát, nem emeli meg a vércukorszintet annyira, mint a hagyományos cukor, így a cukorbetegek is használhatják. Kevesebb kalóriát is tartalmaz, mint a hagyományos cukor. Tehát az a reggeli csésze kávé édesítése nem szükséges a fontokkal növelni.