Az opiát-visszaélés hatása a fejlődő magzatban

Áttekintés

Az opiátok a mákos növényekből származó erős gyógyszerek. Az opiátok közé tartozik a heroin, a morfin, a kodein és az ópium. Néhány opiát, például a morfin és a kodein, fájdalomcsillapításra használják, mások pedig a visszaélés kábítószerek. Amikor egy terhes nő megsérti az opiátokat, a hatások pusztítóak lehetnek a fejlődő magzat számára.

Alacsony születési súly

A kábítószer-használattal foglalkozó nemzeti intézet szerint a terhesség alatt a terhesség 15-17 éves korában a terhesség alatt a legmagasabb a kábítószer-használat. A fiatal nők ebben a korban gyakran testképekkel foglalkoznak, és nem táplálkoznak. Ez a probléma, kombinálva az opiátok használatával, a születendő magzat elhullásához vezethet. Ez azt jelenti, hogy a baba nem kapja meg a megfelelő súlyt ahhoz, hogy fennmaradjon a méhben előforduló jelentős mértékű fejlődés. Az alacsony születési súly a születés utáni fejlődési késedelmek szempontjából jelentős kockázati tényező. A sztomatika és nőgyógyászat jelenlegi véleményének 2000. áprilisi közleményében közzétett cikk absztraktja szerint az utóérzékeny növekedési környezet jelentős szerepet játszik a születés utáni gyermek fejlődésében. Ha nem sikerül megteremteni a megfelelő növekedést az utóterében, akkor a halvaszületés és az újszülött időszak túlmutató problémái jelentkezhetnek.

Szenvedélybetegségek

Az olyan anyák született újszülöttek, akik terhességük során opiátokat alkalmaztak, a kábítószerektől szenvednek. Az újszülöttnek olyan megvonási tünetei vannak, mint az ébrenlét, az ingerlékenység, a remegés, a magas sikoly és a hasmenés. Egy csecsemő, aki visszavonul az opiáttól, átmenetileg megállíthatja a légzést, nem tud súlyosbodni, és nem képes megfelelően ápolni a mellre. Ezeknek a csecsemőknek szoros megfigyelésre és különleges ellátásra van szükségük, amíg visszavonulnak.

HIV / Hepatitis C & B

A kábítószer-használattal foglalkozó nemzeti intézet szerint a heroint alkalmazó nők nagy kockázattal járnak a HIV-fertőzés iránt, ami AIDS, hepatitis C és hepatitis B okoz. A tűk megosztása, a fecskendők és egyéb kellékek újrafelhasználása ismerten terjed ezekre a betegségekre. A kábítószerrel visszaélő terhes nők káros hatással vannak az ítélőképességre, és gyakran vannak olyan magas kockázatú szexuális magatartásformák, amelyek veszélyeztetik a fertőző betegségek felszámolását. Ezek a betegségek a méhlepényen keresztül továbbíthatók a magzatnak. A HIV-transzmisszió aránya körülbelül 25 százalék, ha egy nő nem antiretrovirális gyógyszert alkalmaz, a Centers for Disease Control és Prevention szerint. A CDC azt is jelenti, hogy a nem HIV fertőzött nők a Hepatitis C vírust a terhesség 5-6 százalékában adják át. A HIV-fertőzött nőknél ez az arány magasabb, 18,7 százalékkal.