Az ldl koleszterin tartalmú élelmiszerek

Áttekintés

Az alacsony sűrűségű lipoprotein, vagy az LDL, a koleszterin tartalmú élelmiszerek állati eredetű és / vagy kereskedelmi forgalomban kapható termékek. Az American Heart Association szerint az LDL-koleszterin megtalálható a telített és / vagy transzzsírokat tartalmazó élelmiszerekben. A telített zsírok állati eredetű termékekben találhatók. A transz-zsírok megtalálhatók a kereskedelemben előkészített termékekben, amelyek részlegesen hidrogénezett olajokat tartalmaznak és rövidítik. Az LDL koleszterinszintjét ellenőrizni kell a szív- és érrendszeri egészségi állapot biztosítása érdekében.

Tejtermékek

Az egész zsírtartalmú tejtermékek LDL-koleszterint tartalmaznak telített zsírok formájában. Az American Heart Association szerint az egész zsírtartalmú tejtermék különböző tejtermékeket tartalmazhat. Az LDL tartalmú élelmiszerek magukban foglalják a tejet, majonézt, vajat, petesejtet, tejszínt, kemény és puha sajtot, túrót, tejfölt, jégkrémet és joghurtot. Az egész zsírtípusba tartozó termékek 2% zsírtartalmú termékek. A tojássárgája nagy mennyiségű koleszterin tartalmat tartalmaz. Egy tojássárgája az USDA szerint 215 milligramm LDL-t tartalmazhat. Ha a koleszterin figyelése aggodalomra ad okot, a tojássárgák nem ajánlott élelmiszer választás.

Vörös húsok

Az LDL koleszterin számos különböző vörös húsban megtalálható, mint a bárány, marhahús, sertéshús és borjúhús. Néhány vágás sokkal jobb, mint mások, ezáltal növelve az LDL szintet. Az USDA szerint az elsődleges borda kiszolgálási mérete akár 72 gramm LDL-t is tartalmazhat, a szervhúsok pedig LDL-t is tartalmaznak. A szervhúsok közé tartozik a máj, az agy, a hüvely és a vesék. A 3 uncia adagoló máj mérete 320 mg LDL-t tartalmaz, mondja az USDA.

Lean Protein

A karcsú fehérjeforrások, mint például a bőr, a hal és a kagyló nélküli baromfi, tartalmaznak LDL-t. Az összegek kisebbek, mint a vörös húsoké, azonban az USDA-t állítja. A kagylók közé tartozik a rák, a homár, a kagyló, az osztriga, a rák és a kagyló. A lazac a Mayo Clinic alacsony zsírtartalmú fehérjeforrásként ajánlott, mivel képes csökkenteni az LDL-t, ugyanakkor növeli a nagy sűrűségű lipoproteint vagy HDL-koleszterint, amelyet általában jó koleszterinnek neveznek.

Feldolgozott ételek

A feldolgozott húsok, mint a kolbász, a húsleves, a pepperoni, a bologna és a hot dog tartalmaznak LDL-koleszterint, állítja az American Heart Association. Az LDL-t tartalmazó egyéb feldolgozott élelmiszerek közé tartoznak a reggeli gabonafélék, a kenyér, a kekszek, az energetikai bárok, a sült húsételek, az éttermi ételek, a dobozos ételek, a konzervek és az előrecsomagolt élelmiszerek.

A szobahőmérsékleten keményített zsírokból készült ételek káros transz-zsírokat tartalmaznak. A transzzsírsavak nagy mennyiségű LDL-t tartalmaznak, állítja az USDA-t. A transz-zsírok egy “kettős whammy-t jelentenek a rendszerünknek” – idézi a Mayo Clinic, mivel csökkenti a HDL-koleszterinszintet, miközben növeli az LDL szintet. A transz-zsírokat tartalmazó élelmiszerek jellemzően kereskedelmi forgalomban készített sült termékek, például sütemények, pite-k, sütemények, sütemények és fánkok. Néhány snack ételek, például a burgonya-csipke, transz-zsírt tartalmaznak, ha rövidülnek.

Foods containingTrans Fats