A száraz szaunák egészségügyi előnyei

Áttekintés

A szaunák alapvetően olyan helyiségek, amelyek rendkívül magas hővel rendelkeznek. A hőt be lehet adni egy fa kályhával vagy egy infravörös melegítővel, vagy akár egy elektromos fűtőberendezéssel. A helyiség viszonylag zárt, hogy tartalmazza a hőt. Körülbelül 140 fok Fahrenheit, a hőmérséklet a száraz szaunában általában alacsonyabb, mint egy gőz szauna.

Keringés

A száraz szauna magas hője magasabbra emeli a pulzusszámot, amikor belép a szobába. Ez meggyorsítja a vér keringését a testen keresztül. Ez segíthet a szegényebb vérkeringésben szenvedőknek, ha a véreket a karjukhoz, kezeikhez, lábaihoz és lábaihoz kapja. A Harvard Medical School szerint a pulzusszám 30 százalékkal emelkedhet, ha belépsz egy szaunába. Ez azt jelenti, hogy a vér áramlása majdnem megduplázódik.

Anyagcsere

A száraz szauna felgyorsítja az anyagcserét. Ez azt jelenti, hogy a szervezet több zsírt éget el, és fogyhat. Azonban, mivel a legtöbb szaunában a súlyveszteség nagyobb a verejtékezés és veszteség miatt, az ivóvíz visszanyeri, amit meg kell tennie, hogy megóvja a kiszáradástól.

Rugalmasság

A merevség száraz szaunában hagyhatja el az ízületek egy részét. Mivel a szervezet rugalmassága nő a szaunában, ugyanúgy, mint a véredények, a száraz szauna használók érezhetik magukat. Ez azt is jelenti, hogy enyhíti az izmokat.

Toxin Release

Mivel a száraz szaunában lévő hő okozza az izzadást és a pórusokat, a toxinok kiszűrhetők a testből. A Dr. Mayer Klinika Dr. Lawrence E. Gibson szerint azonban erre nincs bizonyíték. Elismeri azonban, hogy nem sok kutatás áll rendelkezésre, különösen az infravörös szaunák előnyeiről.

A Harvard Medical School szerint a szaunák sok felhasználó számára nyugodt hangulatot kelthetnek. Ez hagyományosan az volt, amit a szaunák használtak. Ennek egy része annak a ténynek köszönhető, hogy száraz szaunában kevés más dolog van, de ülni és élvezni. Ahhoz, hogy ezt az időt felhasználhassuk és hozzáadjuk a relaxációs hatáshoz, a meditáció jó tevékenység a szaunában.

Kikapcsolódás