A percocet generikus neve

Áttekintés

A Percocet egy vényköteles fájdalomcsillapító gyógyszer kereskedelmi neve, amely az opiát-hatóanyag oxikodont és a nonopiát-hatóanyag acetaminofént tartalmaz. A Percocet széles körben elterjedt az Egyesült Államokban a közepesen súlyos vagy közepesen súlyos fájdalom kezelésére. A fájdalom tanulmányozásával foglalkozó nemzetközi szervezet a férfiak 31% -át jelenti, a nők 40% -a pedig krónikus fájdalmat szenved. A függőségi rendellenességekkel küzdő emberek a Percocet-et is használhatják, és körülbelül 33 millió amerikai beszámol arról, hogy fájdalomcsillapítókat alkalmazott nem gyógyászati ​​célokra.

Oxycodone Hydrochloride / Acetaminofen

Az Oxycodone hydrochloride az opiát fájdalomcsillapító generikus neve a Percocet-ben. Ez a kábítószer kémiailag hasonló a morfinhoz, és 1917 óta fájdalomcsillapítóként van használatban. Bár a pontos mechanizmus nem teljesen ismert, az oxikodon és más narkotikus fájdalomcsillapítók nem állítják meg a fájdalomjeleket, hanem inkább megváltoztatják az idegrendszeri reakciókat fájdalom. A második fájdalomcsillapító gyógyszer a Percocet-ben acetaminofén, amely nem túlzottan narkotikus fájdalomcsillapító, amely sok over-the-counter termékben kapható. Úgy gondolják, hogy az acetaminofén megváltoztatja a test fájdalomérzetét. Két különböző hatásmechanizmusú fájdalomcsillapító együttes beadása azt hitte, hogy a fájdalomcsillapító hatása nagyobb, mint bármelyik gyógyszer külön-külön.

Az Oxycodone Hydrochloride egyéb generikus nevei

Az oxikodon-hidroklorid más nem kereskedelmi nevekkel, köztük oxikodonnal, oxikodon-hidrokloriddal és dihidrohidroxi-kodeinonnal ismeretes. Az oxikodont néha egyszerűen “oxigénnek” nevezik. Ezeknek a neveknek a kombinációja, amelyet az acetaminofén általános megnevezései követnek, használhatják a Percocet-et. Például oxigén / APAP, oxikodon HCI / APAP és oxikodon HCI / acetaminofen.

Egyéb általános megnevezések az acetaminophen számára

Az acetaminofen ismert más kereskedelemben lévő N-acetil-p-amino-fenol, APAP és kémiai neve N- (4-hidroxi-fenil) -acetamid. Ezeknek a neveknek a kombinációja azután, hogy az oxikodon-hidroklorid bármelyik generikus neve után bármelyik felhasználható, használhatjuk a Percocet-et. A példák közé tartozik az oxikodon-hidroklorid / APAP, oxikodon / APAP és oxikodon-hidroklorid / N-acetil-p-amino-fenol.