A lenolaj előnyei a bőrön

Áttekintés

A lenmag főleg az omega-3 zsírsavakból álló táplálék alapú táplálék, amely számos egészségügyi előnyről ismert. A lenolaj az omega-3 leggazdagabb növényi forrása, amely több mint 116 000 milligrammot tartalmaz egy pohárban. A lenmagolaj nem ajánlott a főzéshez, mert túl gyorsan lebomlik. A lenmagot és a lenmagolajat sötétben és hűtött helyen kell tárolni.

Javított bőrgyógyítás

A lenmagot a gyulladáscsökkentő indexben nagyon magasnak ismerik. Ez azt jelenti, hogy a bőrirritáció, a szövet gyulladása és a bőrpír csökkenthető. Emellett a bőrkiütések csökkenthetők. A krónikus betegségek, mint például a rosacea, az akne, a dermatitis és a pikkelysömör csökkenthetők. Az omega-3 zsírsavak ismertek a bőr sebgyógyulási sebességének növeléséről.

Növelt nedvesség

A lenmagban található esszenciális zsírsavak segítenek a bőr hidratálásában és simaságában. A lenmagok növelik a szervezet természetes olajtermelését Dr. Jeffrey Benabio, bőrgyógyász szerint. A zsírsavak szükségesek ahhoz, hogy a bőre puha maradjon. A lenmag használata védi és hidratálja a bőrt. A bőre háromféle módon védett. Először is, ha lenmagot tartalmazó hidratálószert használ, mindennapi irritáló hatásúak maradnak a pórusainktól. Másodszor, a víz be van zárva a bőrébe, amikor a lenmagolajat közvetlenül a bőrére helyezi. Harmadszor, a vízveszteség a bőrön keresztül megakadályozható. A bőr nedvességtartalmának javítása minimálisra csökkenti a ráncok megjelenését.

Egészségesebb bőrtónus

Ha a bőrét hidratálja, a lenmag segít megakadályozni a bőr kiszáradását. A lenmag hidratáló hatása segít elkerülni a tompa kinézetű bőrt. A száraz bőr a különböző bőrfeltételek, például pikkelysömör, ekcéma és az öregedés jeleinek előfutára. A lenolajolaj a különböző hidratáló bőrápolási termékekben megtalálható a piacon.

Természetes jogorvoslat

A lenmagnövények vagy a lenmagolaj használata a bőrápolásban természetes megoldást jelent. Vagy egyszerűen törölje le a len lenmagolajat a bőrébe, vagy naponta használjon lenmagot. A tálalás előtt felveheti őket főételére, használhatja őket feltöltésként vagy snackként. A lenmagok nem ismertek reakciók vagy bőrirritáció kialakulását a kémiai folyamatoktól eltérően.

A lenmagban megtalálható antioxidánsok jó hírnevet élveznek a szabad gyökök elleni harcban, állítja az healthcastle.com. Ezek a szabad gyökök megakadályozhatják vagy lassíthatják az “oxidatív károkat”, ami sokféle rákhoz, például bőrrákhoz vezethet.Az Országos Egészségügyi Intézet azáltal, hogy magában foglalja a lenmagot étrendjében, kijelenti, hogy megvédheti magát és javíthatja a napsütést Amelyet az ultraibolya sugarak okoznak.

Védi a bőrrákot