A középiskolák céljainak meghatározása

Áttekintés

A célok olyan reális célok, amelyekre meg lehet tervezni. A középiskolák céljainak meghatározása segíthet a fiatal diákok irányításában, a Legacy Project honlapján, a helyi oktatási és műveltségi törekvéseken alapulva. A gyermekek céljai – akárcsak a felnőtteknek követendő iránymutatások – mérhetőnek és elérhetőnek kell lenniük. A célok kitűzésével és a sikerek elérését célzó tervek készítésével a gyerekek olyan korai életben tanulhatnak, amelyek nem célok.

Céllevél

A középiskolák hatékony gyakorlása, hogy megtanulják, hogyan határozzanak meg célokat és hogyan érjék el céljukat, egy céltáblát jelentenek maguknak. A céllevél személyes, a Legacy Project megmagyarázza, és meg kell őrizni egy olyan helyen, ahol a gyermek minden héten elolvashatja, hogy emlékeztesse magát a céljaira. A levélben fel kell tüntetni egy olyan egyszerű célt, amelyet a gyermek a tanévben elérhet. Például, lehet, hogy jártasabbá válik a fociban, vagy megtanulja, hogyan játsszon egy bizonyos dalt a zongorán. A cél levél tartalmazhat célokat a minősítések vagy az új barátok. A célnak fontosnak kell lennie a gyermek számára. Amint azonosította a célt, a gyermeknek meg kell írnia a lépéseket, amire tervezi, hogy megtörténjen, és áldozatokat készíteni. A levélnek tartalmaznia kell, hogy mit fog tenni, ha akadályba ütközik, és akit segítségért kérhet.

Osztályprojekt

A tanárok és a szülők megmagyarázhatják a célok fontosságát, de amíg a gyerekek nem látják a folyamatot a cselekvésben, akkor nehéz megérteni, hogy a célmeghatározás hogyan segíthet nekik. Az Oktatás Világ honlapján az egész osztály bevonása érdekes és szórakoztató tevékenység, amely a beállító célok értékét tanítja. Az osztály ötletbe vethetett volna, hogy megfelelõ célt juttasson el a tanévre, például 100 könyv olvasása, vagy egy bizonyos összeg megszerzése méltó ok miatt. A gyerekek motiválhatják egymást és tarthatják egymást felelősségükért a sikerükért vagy kudarcaikért. Együtt, az osztály jön létre a módja annak, hogy elérje a célt, és figyelemmel kíséri a haladást heti vagy havi egy táblázatban. A hallgatók rájönnek, hogy megváltoztatniuk kell a taktikát, ha nincsenek célpontok különböző időpontokban. A cél elérése után tervezzenek ünnepet.

szerződések

Miközben a gyermekek egyre inkább befektetnek a saját választásaik szerinti célokba, a szülők, a tanárok és a gondozók egy másik szintű elszámoltathatóságot és támogatást építhetnek a gyermek céljainak mögé. A középiskolai gyerekek, különösen azok, akiknek szociális vagy viselkedési problémái vannak, a Nemzeti Középiskolai Társaság kutatása szerint hasznos lehet az életük jelentős felnőttekkel való szerződéskötésében. A szerződés tartalmazhat olyan célokat, amelyek foglalkoznak a besorolással, a hiányzással, az extracurricularis tevékenységekben való részvétellel és a visszairányos magatartásokkal, mint például a megbízó irodájában való tartózkodása. A felnőtteknek meg kell állapodniuk a különböző kifejezésekről, például a gyermek jutalmazására a cél elérése vagy a következmények elfogadása során, amikor a gyermek nem követi a szerződésben meghatározott cselekvési tervet.