A jujube gyümölcsök egészségügyi előnyei

Áttekintés

A zsidótövis gyümölcs, a ziziphus jujuba, Kínából származott. A kicsi, vörös kerek gyümölcsnek ehető bőrük és édes ízük van. Ez évek óta népszerű a kínai orvoslásban, és egyre népszerűbb a Nyugaton. Ez a gyümölcs, más néven a kínai dátum, hatalmas egészségügyi előnyökkel jár. Nyugtató tulajdonságokkal rendelkezik, és a természetes antioxidánsok jó forrása az afrikai Journal of Biotechnology 2009. januári számának megfelelően. Ez része az Rhamnaceae családnak és kiegészítő formában áll rendelkezésre.

Álombetegség és szorongás

Az álmatlanság és a szorongás emberek millióit érinti, és a szenvedők gyakran megkönnyítik az egészségügyi szakemberek gondozását. A SleepMed szerint a lakosság legalább egyharmada élete során valamilyen álmatlanságot tapasztal. Hasonlóképpen több mint 19 millió felnőtt szenved a szorongástól. A Jujubes segítséget nyújthat. Ezek olyan vegyületeket tartalmaznak, amelyek nyugtató hatásúak Nutraceutical Research szerint. A jujubusokból, az jujubozid A-ból kivont erős vegyi anyag hatással van az agy hippokampuszára, és gyakran természetes alvássegítőként használják. A Jujubes mind az álmatlanság, mind a szorongás kezelésére használható. A Jujube kivonat bizonyult a vényköteles nyugtatóknak és anxiolitikumoknak.

Javítja az immunfunkciót

Az antioxidánsok segítenek megvédeni a szervezetet a szabad gyököktől. Ezek a szabad gyökök kölcsönhatásba lépnek a sejtekkel, károsítják a létfontosságú komponenseket, és betegségeket és öregedést okozhatnak. Mivel a jujubok nagy mennyiségű antioxidánst tartalmaznak, segíthetnek az immunrendszer és az általános egészségi állapot javításában. Erősítő hatást fejtenek ki és sok növényi anyagot tartalmaznak a fent említett African Journal of Biotechnology cikk szerint, a lenyűgöző táplálkozási tartalma pedig jelentős mennyiségű C-vitamint, A-vitamint és B2-vitamint tartalmaz. A jujubok létfontosságú ásványi anyagokat is tartalmaznak, mint például a mangán, a vas, a foszfor és a kalcium. Ezek az elemek szinergikusan működnek az általános egészség és jólét megteremtése és az immunrendszer megerősítése érdekében.

Védi a májat

A Journal of Ethnopharmacology 2009 áprilisában számolt be arról, hogy a jujubes pozitív hatással van a májra. Megállapították, hogy a zsidótörmelék antioxidáns hatással védelmet nyújt a májkárosodás ellen. A NetDoctor szerint az oxidatív stressz az a folyamat, amellyel a szabad gyökök negatívan hatnak a szervezetre, okozva a betegséget és az öregedést. Az antioxidánsok felszabadítják a szabad gyököket és ellensúlyozzák hatásukat. Szerencsére a jujubok kémiai vegyületeket tartalmaznak, amelyek segítik az oxidatív károsodást.