A hátfájás és a tendinitis gyakorlása

Adductor Tendonitis Stretch

A tendonitis egyszerűen gyulladt ínt jelent, és a testmozgás alapjai is egyszerűek. Az íngyulladás és az abból eredő fajta azonban gyökeresen befolyásolhatja a fizikai terapeuta által ajánlott gyakorlatokat. A hátfájás és az íngyulladás kezelésére szolgáló gyakorlatok jó kiindulópontot jelentenek. Az ínhez erősített izmok lazítása általában az íngyulladás mögöttes okát kezeli, és így megszabadul a fájdalomtól.

Iliotibialis Band tendonitis Stretch

A tendonitis gyakran előfordul ismételt felhasználással. Ha futsz, rúgsz, vagy olyan sportokat játszol, amelyek megakadályozzák és gyorsan megváltoztathatod az irányt, találsz magaddaláncot. Lehetséges, hogy az íngyulladást kellemetlen mozdulattól kapja, vagy emel valami túl nehéz neked. Az adduktorok nyújtási gyakorlata meglazítja az izmokat a belső combján vagy az ágyék területén. Ezek az izmok a medencéhez kapcsolódnak, ami közvetlenül a hát alsó része alatt található. Az állódugó nyúlvány meghosszabbítja az adductorokat. A gyakorlat elvégzéséhez álljon lábaddal a váll szélességével. Lépj ki a lábad kétszer annyi távolságra. Irányítsa a lábujjait egyenesen, és tegye a kezét a csípőre. Egyenes háttal kissé előre hajoljon, és térdre hajlítsa a másik lábát. Egyenes lábának belső részében érzed magad. Tartsa 15 másodpercig, majd tegye a másik oldalt, ha túl szoros.

Rövid Arc Lift

Az Iliotibialis ínsajok, vagy az IT sávos tendonitis is okozhatja az ismétlődő tevékenységek, mint a futás vagy a sport túlzott mértékű használatát. Az IT sáv olyan szövetszövet, amely a combból indul ki a külső combon és a térd külsején. A fájdalom vagy merevség az alsó háton és a térdben az orrnyálkahártya tüneteinek egyike. Az IT-sáv kihúzása egyszerű módja annak, hogy csökkentsük a fájdalmat az izotibialis ínsajokból. Az oldalán fekvő informatikai sávszélesség lebonyolításához bal oldalra kell feküdnöd, amikor a fejed balra húzódik. Kezdje mindkét lábával egyenesen, balra fent. Emelje fel a jobb lábát a mennyezet felé, majd külsőleg forgassa a csípőjét addig, amíg a lábuk merőleges a padlóra a lábujjaival felfelé. Nyisd ki a lábadat mögötted, majd vigye a padlóra, amíg nem érzed el a jobb külső combodat. Tartsa ebben a helyzetben 20 másodpercig. Ismételje meg a másik oldalát, vagy csak hajtsa végre az érintett láb szalagját.

A rövid ívhúzás erősíti az izotibialis íngyulladás helyreállítását. A combnyak elején lévő quadricep izom az a fő izom, amely a gyakorlat alatt kötődik, de az informatikai sáv stabilizálja a lábat a mozgás során. Mivel a felvonó hasonló a rúgó mozgáshoz, az adduktorok is működnek. Ehhez a gyakorlathoz üljön a padlón, és helyezze fel az összezúzott törülközőt az érintett lábának térde alatt. Hajtsa le az alkarokat a könyökével a vállaidnak megfelelően. Tartsa mindkét lábát egyenesen. Az érintett térde elhajlik, hogy beilleszkedjen az alatta lévő törülközőbe. Ezután hozd fel a sínedet, hogy kiegyenesítse az érintett térdét, és tartsa fel öt másodpercig, mielőtt visszatér a padlóhoz.