A gardenia tea egészségügyi előnyei

Csökkentse a nyugtalanságot és az ingerlékenységet

A Gardenia, amelyet kínai neve zhi zi is ismert, az egyik leggyakrabban használt gyógynövény a kínai orvoslásban. Keserű íze és hűvös természete. A gyógynövény Dél-Kínában és Japánban keletkezett, és a gyümölcsgumi tartalmazza a növény aktív összetevőit. A gardenia ajánlott adagja napi 3-12 g. A Gardenia tea formájában, szemben a tablettákkal vagy a tinktúrával, lehet a legjobb módja bizonyos rendellenességek kezelésére. Xu Dachun, a 18. századi kínai orvos szerint “a csalók (teák) gyorsan mozognak … az erejük hamar eltűnik.” Ha a betegek gyorsan változó tünetekkel járó rendellenességeket szednek, az egyszeri gyógyteák alkalmasak a betegség minden egyes szakaszának kezelésére. Ezenkívül a sörfőzéshez és előkészítéshez szükséges teák előírása érzelmileg magába foglalja a betegeket a saját gyógyító folyamatában, az “akupunktúra ma” szerint. A Gardenia-t évszázadokon át anekdotálisan használják, de nagyon kevés kutatási eredmény igazolja a hatékonyságát.

Vizeletkezelés

Gardenia teát használhatjuk a yinhiányos rendellenességekhez, amelyek közé tartozik az ingerlékenység, nyugtalanság, a mellkasi szorító érzés és az álmatlanság. A Gardenia-t a szorongás és az álmatlanság kezelésére használják. A menopauza okozhatja ezeket a tüneteket, és a menopauzás nők is fogyasztanak gardenia teát, hogy enyhítsék a kapcsolódó tüneteket, például depressziót, fejfájást és szédülést. Mint minden gyógynövényhez hasonlóan, orvoshoz kell fordulni, mielőtt gardenia teát használnánk az egészségügyi problémák kezelésére.

Figyelem

A Gardenia-t gyakran használják a kínai gyógynövény-készítményekben a húgyhólyag-fertőzések és a húgyhólyag működését zavaró, a húgyhólyag működését zavaró húgyhólyag-fertőzések és fájdalmas vizelési diszfunkciók kezelésére. A Gardenia-t évszázadok óta használják a hagyományos kínai orvoslásban, de nyugati tudományos kutatások nem állnak rendelkezésre, amelyek támogatják a gardenia használatát ezen egészségügyi problémák miatt.

A Gardenia teát akkor minősül biztonságosnak, ha a fogyasztók az Amerikai Gyógynövénytermékek Egyesület szerint megfelelően használják, de van néhány figyelmeztetés, amelyet a fogyasztóknak tudniuk kell a gardenia használatakor. A Gardenia csökkentheti a vérnyomást, és ennek következtében ellenjavallt anesztetikumokkal és vérnyomáscsökkentő gyógyszerekkel. Soha nem szabad használni, ha a beteg laza székletet vagy étvágytalanságot szenved. Mint mindig, mindenképpen konzultáljon egy engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltatóval, mielőtt gardenia-t vagy más gyógynövény-gyógyszert szed, miután az Enciklopédia az Alternatív Orvostudományi Gyógyszerkönyv szerint a nyugati tudományos bizonyítékoknak köszönhetően támogatja a gardenia egészségmegbetegedések kezelését.