A fejfájás okozza az otthoni életet

Háziállatok

Egyes fejfájás szenvedők számára az egyetlen olyan hely, ahol gyakran feltételezik, hogy biztonságosak – saját otthonuk – valójában a helyszín, amely fejfájásuk fájdalmát váltja ki. Függetlenül attól, hogy fertőzést kötöttek-e egy kedvtelésből, vagy a probléma egy családtag, aki dohányzik a házban, a fejfájás a saját tető alá gyökerezik.

Környezetvédelmi Dohányfüst

Sokan élvezik az életük megosztását háziállatokkal. A háziállatok azonban olyan betegségeket hordozhatnak, amelyek emberekben fejfájást okoznak. A madárbetegségekről szóló cikkükben Keels S. Jorn, M. D. és a kollégák tudomásul veszik, hogy a kedvtelésből tartott madarak kárt okozhatnak a becslések szerint 6 millió tulajdonosnak az Egyesült Államokban. Például a gomba Histoplasma capsulatumát galambok és galambok közvetítik, és jelen vannak az ürülékükben. A fertőzés tüneteinek kialakulásáért felelős embereknek körülbelül 10 százalékát jelentik fejfájás, láz, hidegrázás és mellkasi fájdalom. A madarak szintén képesek Q-lázot, a súlyos fejfájást okozó fertőzést, a láz és a fényérzékenység okozta fertőzést. A legrosszabb esetekben meningitis és hepatitis alakulhat ki Jorn és munkatársai szerint. Megjegyzik, hogy a madár-tulajdonosok tarthatják a madár barátait mindaddig, amíg rendszeresen mossák a kezüket, fenntartják a jó higiéniát és rendszeresen vesznek el a madarat az állatorvosnak. Jó ötlet, hogy az egyének viseljenek maszkot a ketrec tisztítása közben.

Öntőforma

Ha valaki az otthonban dohányzik, mindenki ott él, akit a környezetvédelmi dohányfüst hat, az ETS néven ismert. Egy 16 000 férfi és 26 000 nők körében az ETS-nek való kitettség vizsgálata során C. Iribarren és a Stanford Egyetem Orvostudományi Karának munkatársai kapcsolatba kerültek az egészségügyi problémákkal. A férfiak között a kutatók egyre nagyobb kockázatot jelentettek a súlyos fejfájás kockázatára Több órányi otthoni kitettséggel az ETS-hez. Például a férfiak 7,9 százaléka súlyos fejfájást észlelt, és nem volt kitéve az ETS-nek. Az ETS-nek heti egy-kilenc órán át kitett férfiak közül a súlyos fejfájások aránya 9,4 százalékra emelkedett. A férfiak 40% -kal vagy több órával az ETS-nek kitett férfiak 13,8% -ára nőttek, a nők körében 17,4% -uk súlyos fejfájást tapasztaltak, akiknek nincs otthoni ETS-expozíciójuk. Ez az arány 20,7% -ra emelkedett az ETS heti egy-kilenc órájára kitett nők esetében, és 28,4% -kal nőtt az ETS heti 40 vagy több órájára.

Otthoni számítógép

A migrénről és a környezetről írott cikkükben Deborah I. Friedman, M. D. és Timothy De Ver Dye Ph.D. megjegyzik, hogy a penész a fejfájások nagyobb százalékát, valamint a bántalmazást fokozza a nőknél, mint a férfiaknál. Megjegyezték, hogy a penészgombák olyan anyagokat állítanak elő, amelyek szúrós szagokat termelnek, és lehet az egyén válasza a fejfájást kiváltó szagra: A Környezetvédelmi Ügynökség (EPA) az otthoni penész tisztításáról szóló füzetben tanácsol egy légzőmaszkot, Hosszú kesztyű, amely az alkarhoz és a védőszemüveghez ment, szellőző lyukak nélkül.

Szén-monoxid mérgezés

Friedman és De Ver Dye megjegyzik, hogy a számítógépen végzett munka 14,5 százalékos fejfájást váltott ki egy csoportban, és súlyosbította a fejfájást a krónikus migrénes betegek közel egyharmadában. A fejfájások mellett egyeseknél a számítógépeken dolgozó nyak- és vállfájdalmak alakulnak ki, továbbá olyan személyeket is találtak, akik több mint öt órán keresztül számítógépet használnak, nagyobb valószínűséggel fejfájást és hátfájást, merev vállakat és más fizikai tüneteket okoznak.

A fogyasztói termékbiztonsági bizottság szerint több ezer ember menne el a kórház sürgősségi helyiségeibe a fejfájás, a fáradtság, a szédülés és a légszomj. Kandallók, hordozható generátorok és a ház belsejében égett szén okozhat otthoni szénmonoxid mérgezést. Néhány ember a garázsban futó autókat hagy maga után, és még ha a garázs is nyitva van, ez veszélyes, és szénmonoxid mérgezéshez vezethet, John N. Kirkpatrick, M. D. elemezte a szénmonoxid-mérgezést feltételezhető személyek vérszintjét. Úgy találta, hogy 15 beteget fedeztek fel hibás gázüzemek, hét üzemszünet nélküli kipufogógáz, három üzemzavaros olajteknő és egy hibás kipufogórendszer egy buszban. Egy esetben egy férj és feleség nem jelent meg egy elkötelezettségért, Így egy barátom ellenőrizte őket, és eszméletlenül találta őket. A barátja a tűzoltóságnak nevezte, amely a család kandallóját találták, és tele volt a korommal, és képtelen volt szellőztetni. A páciens oxigénnel és hyperbaric oxigénnel kezelt mind az akut, mind a krónikus szénmonoxid mérgezés esetén, az orvos megjegyezte, hogy a szénmonoxid mérgezésének problémája egyre rosszabbá válhat, mivel több ember igyekszik pénzt megtakarítani.