A dohányzás kristálymódjának hatásai

Áttekintés

A metamfetamin közönséges utcanevek a kristálymetszet, a met, a sebesség, a forgattyú és a csípés. A Crystal meth egy erősen addiktív stimuláns, amely befolyásolja a központi idegrendszert (CNS) és illegális az Egyesült Államokban, az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma szerint. A dohányzás kristálymódja számos káros hatást gyakorol a testre és a lélekre.

Fogyás

A Crystal meth okozza a csökkent étvágyat, más néven anorexia, ami a metamfetamin-használók drámai súlycsökkenését okozza, jelentése szerint a Palm Beaches viselkedési egészsége. Az alultápláltság gyakran előfordul, mert a felhasználók gyakran nem fogyasztanak vagy nem cserélik fel az ételt kiegészítő kristálymód felhasználásával.

Csökkent fáradtság

A Crystal meth egy olyan stimuláns, amely növeli az agyban lévő neuronok intenzitását, ami növeli az agy tudatosságát és ébrenlétét, a “Core Concepts in Pharmacology” szerint. A kristálymét használatának egyik fizikai hatása a csökkent fáradtság. Ez a gyógyszer megkönnyíti és nyugtalanítja a felhasználót, gyakori mozgásokat, esetleg túlzott beszédet okozva. A kristálymeton álmatlanságot is okozhat.

Bőrelváltozások

A bőrelváltozások egy másik hatása a dohányzás kristálymetikájának. A kábítószer hatása a CNS-re olyan hallucinációkat idéz elő, amelyek a metamfetamin felhasználóját úgy hiszik, hogy a bőr alatt vagy a tetején csúszkálnak hibák. Ezt gyakran az “Igazságügyi Minisztériumnak” nevezik “karimás bugnak”, a kristályos metakémiai felhasználók folyamatosan megkarcolhatják vagy felvethetik a bőrt, megpróbálva megszabadulni a “hibák” bőrétől, ami nyílt sebeket okoz a bőrön, Fertőzéshez vezethet.

Fogszuvasodás

A kristályos metin használat csökkenti a nyál mennyiségét, ami a fogak egyik védő tényezője, a szájban, mondja az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma. A felhasználók is nagy mennyiségű cukrozott üdítőitalt fogyasztanak, és a személyi higiéniát elhanyagolják, ami a fogszuvasodást okozza. Számos metamfetamin felhasználó csiszolja a fogait, és elkapja az állkapcsokat, ezáltal a törékeny fogak megszakadnak. A “Meth száj” leírja a kiterjedt fogkifejtést és a sok met használó törött vagy laza fogát.

Aggresszív viselkedés, düh és paranoia fordulhat elő serkentők, például metamfetamin használatával. A Nemzeti Kábítószer-ellenes Intézet szerint a kristálymód befolyásolhatja a felhasználó megítélését, ami gyakran veszélyes magatartáshoz vezet, mint például a kockázatos szexuális viselkedés, ami növeli a betegségek kialakulásának kockázatát. A Crystal meth felhasználók depresszióssá és ingerlékessé válhatnak.

Személyiségváltozások